Det går bra nu...?

Eyyy... Det hoppas jag verkligen! Talade med en supertrevlig hyresvärd idag och förhoppningsvis får jag DEN lägenheten. Jag har redan letat upp min drömsoffa som jag SKA ha. Sådeså. Vitt, vitt, vitt och snygga mörka detaljer till. Stilrent. Och ja, det blir inflyttningsfest. För övrigt har jag hittat IT-vinterjackan. PLUS att mamma och pappa har köpt en tokfin skidjacka till mig från Peak (Ja, jag litar på deras smak. Ja, jag har bildbevis). En vecka kvar till Athen. Life is leking. Och min tid tycks försvinna i en rasande fart. Fredag... Och jag glider omkring här hemma med mysisbyxor. Åh så glamouröst. Elinor sitter i köket och pluggar ekonomisk historia. Mina har försvunnit hem till Eskilstuna över helgen, lite tomt blev det allt. Ibland är livet riktigt spännande. Eller nåt. I morgon kommer i alla fall Sabine. Morgondagens enda plan är tokshopping...

VIP-kväll


Weeeiiii.... Myskväll igår! Jag lyckades få tag på biljetter till förhandsvisningen av Djävulen bär Prada och självklart bangade inte Lisa för ett litet biobesök. Tittade in på Orvars för en bit mat  innan filmen. Sweet! Vi borde kanske vidga våra vyer lite men varför förstöra ett vinnande koncept? En halvbra film senare och en goodiebag rikare var jag absolut nöjd med kvällen. Knappast en revolutionerande film (om någon nu hade förväntat sig det). Ganska platt faktiskt. Men ändå godkänd. Absolut ett rekommenderat  bakisnöje med ett gäng tjejer. Om inte annat för att spana in high-fashion på hög nivå. And we like it... Auf wiedersehen!
 
Prada


Mina fynd...

Ohhh... Igår köpte jag två haddukar ifrån Gant... Våla Magasinet är totalt livsfarligt för fröken här, ett enkelt konstaterande. Jag blev nämligen kär i en vit fluffig badrumsmatta... Gant gör grymt mycket snygga saker! Men icke, jag stålsatte mig och gick hem. Sen, seen, seeen... Drabbades jag av tokångest och insåg att jag var helt såld på den. Efter x antal timmars studier idag och faktiskt inga tvivel alls smet jag in på vägen hem och köpte den. Åhhh... Jag vill flytta nuuu. Jag önskar mig påslakan i inflyttningspresent... Gant tack. Någon? Snälla? Pappaaaaa? Men...... JOOOOOO!

Takfest!

Yabba! Jag tror faktiskt att vi får ge gårdagens tillställning här på taket godkänt. Efter att jag och Elinor hade bjudit en massa vänner på kalas insåg vi att lägenheten var på tok för liten… Lösning: Hyresgästföreningens lokal. Mycket klokt av oss. Lite bubbel på balkongen blev början på min, Elinors, Minas och Charlottes kväll… Smaskens! Men ack så lätt det slank ner, det satte liksom nivån för resten av kvällen. Kvällens höjdpunkt blev lätt linedancen… Då snackar vi både de som glänste (Martin!!!) och de som floppade (ehhh… jag). Vid midnatt fick några för sig att krogen var en skiiiitbra idé. Men nej, nej, nej… VISSA av oss visste bättre. Blev efterfest i lägenheten. Soft som fan… Hey, jag tycker om er!!! Vi förlåter Steffo för att han spillde chilisås över Elinors VITA överkast… Och vi applåderar fortfarande Jimmy som lyckades få tjejen på nummerupplysningen att ta reda på hur länge McDonalds har öppet… OCH ringa tillbaka till honom för att meddela resultatet. Jösses, han och ingen annan säger jag bara. Yes, jag är nöjd! Inte ens Bergman skrämmer mig längre. Möjligen blev jag en smula förskräckt när han jämförde sig själv med en Japansk spets efter att jag sa att han var en som en terrier… Efter lite diskussioner kom jag och Hanna fram till att han åtminstone är mer som en Rottweiler än en Golden Retriever. Ni vet… Tufft yttre, men vill egentligen bara bli klappad… (antar att det inte är helt riskfritt att skriva sånt om värsta machokillen…)

Ps. Om ni är snälla blir det julfest också…
(
http://home.student.uu.se/stli9841/chipleaders/aoe.htm)

E&JSDM

STOPP!

Nu är det gjort. Jag och Lisa tog mod till oss och fixade den där satans vaccinationen. Nej, det gjorde inte ont. Nej, jag är inte spruträdd. Men ändå… Lite synd om mig är det väl?

Igår lyckades jag med konsten att gå vilse. Jag och Lisa skulle se ”Flicka med pärlörhänge” och jag kände att en powerwalk innan var en god idé. ”Det är ju bara att ta en liten omväg dit” tänkte min smarta(?) hjärna… Och en omväg blev det, big times. Trodde aldrig att jag skulle komma fram. Väl där hamnade jag mitt i ett städmöte. Ojojoj… Pedanterna Lisa och Louisa vs. tokslarviga Elias och den oförstående fransmannen (som för övrigt blir kär i alla svenska flickor han ser). My god. De kom inte fram till någonting. Men i natt hade Elias släpat hem en vägkon och satt upp en lapp med texten ”STOPP! Städning pågår”… Japp, livet som student är speciellt.


Mitt liv som student.

Hängde lite på Snärkes igår med Lisa (resten såg vi glimtar av då och då där i vimlet)... Jösses, förstår inte folk att det är kallt ute? Om jag fryser INNE, vad fasen gör folk då på uteserveringen? Jag bara undrar. Anyway, kvällen kändes väl lite halvseg så vi prioriterade dagens föreläsningar och gick hem. Väldigt icke studentigt och det gav oss antagligen x antal vuxenpoäng. 
 Ikväll blev det Orvars. Jag, Lisa, Ida och Mina bestämde oss för att Grekburgare var ett oerhört bra alternativ. Det var nog värt den där timmen vi fick vänta på maten. Nr 1: trevligt sällskap. Nr 2: skön stämmning. Nr 3: tokgod mat. Jag har en känsla av att jag kommer att sakna allt det där sen. Spontaniteten, alternativen och glädjen . Men just nu saknar jag nog lite struktur...  Och jag saknar er där hemma. Mucho mycket!

Uppsala by night...

Åhhh... Jösses vad trött jag har varit idag! Hamnade hemma hos Hanna och Steffo igår, sicken inflyttningsfest! Jag var helt inställd på att alla skulle ut på krogen och tänkte att jag kommer nog hem tidigt. Öhhh... Ja, säkert. Tror att jag trillade in 03.30 i natt efter en galet god bål, några glas vin, "lite" studsande på vardagsrumsgolvet och samtal med goa människor. Med andra ord: En kalastrevlig kväll! Det var helt klart värt dagens zombie-stadie... Steffo och Hanna: Tack som fan!!!
Mer bilder på:
http://www.chipleaders.se/

balkongJ&B


Uppsala by day...

Mamsen och pappsen var i Uppsala på finbesök. Började dagen med en tur tiIl Ikea för lite investeringar till huset i Sälen, själv småsneglade jag mest efter saker till min nya lägenhet (jag ska bara hitta en). Något säger mig att det kommer att bli en dyr men angenäm upplevelse! Kulturella upplevelser är ju nästan ett måste vid sådana här besök... Och Herr Bergman lärde mig att allt som kostar pengar räknas som kulturellt. Så det blev lunch vid Å-kanten... Följt av kaffe och lyxiga chokladtryfflar uppe på taket hos mig (jag är verkligen bortskämd...). Mamma och pappa, älskar er mer än mest! Ni andra: Glöm inte att rösta... Jag har redan gjort mitt, moderaterna... of course.

Nalle Puh vs. Hälge

Ouuufff...  Idag kändes min hjärna full med ludd... Lite Nalle Puh-varning faktiskt, han är helt klart överskattad. Okej, han må vara snäll. Men kom igen, han är bra jävla korkad. Bra förebild? Tveksamt. Jag tror mer på Hälge... Han lever ett tufft liv, han har komplex och han har oddsen emot sig... Men han klarar sig ALLTID. Dessutom besitter han en enorm humor med en helt otrolig självdistans. Beundransvärt! Hmmm... Känner att jag kom av mig lite nu va... Ehhh... Ja just det... Sega timmar i skolan var det ja, tappade tron på den här dagen där ett tag. Men en übertrevlig fika på Linné och lite tid i solen på bryggan med Daniel räddade dagen. Det är nog försent att jobba på solbrännan, men ändå... Jag hoppas fortfarande... Lite...? Ähhh... Nu blir det tv-kväll med girlsen!

26762-9



Icke söndagsångest...

Söndagstristess? Knappast! Shopping ute i Gränby och pizzakväll med bruuudarna. Jag, Mina, Elinor, Hanna och Emelie. Shoppingen resulterade bland annat i ett par nya stövlar som mamma(!) övertalade mig att köpa... Så varje gång jag ser mitt kontoutdrag ska jag tänka att mamma är en mycket klok kvinna och att hon nog vet bäst. För de ingick absolut inte i min budget... Våran nya plan här på taket är att införa söndagsmiddagar! Jajemän... Pizzan blev för övrigt yam-yam... Min del bestod mest av sjukt goda musslor.... Minas del slog alla rekord... Det var ett litet berg av diverse läckerheter... Efter lite kaffe landade vi i soffan framför "Van the man"... Eyyyy.... Me liky!  Annars? Måste, måste, måste boka klipptid. Läsa allt till alla seminarier. Skriva det där sabla PM:et ska jag också göra. Plus påbörja förarbetet inför D-uppsatsen. Athen börjar nog också kräva lite förberedelser. Och jag booorde åka hem i helgen. Men hur ska jag hinna?

Värmlands by night!

Inledde fredagskvällen med lite(?) vin tillsammans med Mina, Elinor och Hanna. Minsann, det kom nog fram en och annan sak... Men det är ingen idé att hålla saker och ting hemliga. ELLER? Näää... Lite skvaller har en tendens att göra livet roligare, därmed förespråkar jag juicy gossip. På en lagom nivå. Efter en galet lång kö lyckades vi i alla fall ta oss in på Värmlands... Mina och Elinor sökte genast upp drinkbaren (ajabaja), jag och Hanna tog sikte mot dansgolvet... Efter några minuter insåg vi att en cider kaaanske skulle smaka fint. Någonstans där stötte vi på herrarna som var heta cowboys för kvällen och någonstans där blev vi fast. Lyckades åtminstone locka med alla ner på andra dansgolvet  på slutet. Sicken bedrift. Jag blir galet glad av att få studsa omkring... Kvällens stöldgods: en leksakspistol och en... öhhh... häst. Smögens konstverk... En pinne och ett ditklistrat hästhuvud. Hmm... är man cowboy så är man...

Bild 1: 18.00 glad som fan... Yes!  Bild 2: Sisådär 9 timmar senare, nöjd? Japp.... men trött.

26762-7            cow2

Brrr...



Brrr.... Är det bara jag som fryser? Hmmm.... Men jag ser nästan fram emot att få krypa ihop i soffan med en gigantisk kopp varm choklad... Lite mysigt är det allt. Knarr-snö, doften av nybakade pepparkakor, glögg, julpynt.... Åhhh. Jag veeet att det är ett tag kvar... Suck. By the way... Jag längtar upp till Sälen. Jag vill ha nypistade backar och nyslipade skidor. Jag vill ha bastu, TP-kvällar och en sprakande eld. Nu, nuu, nuuu! Någon?

26762-6

Romantisk middag...

Lite levande ljus kan till och med göra korv med bröd en smula mysigt... Jajemän. Det romantiska sällskapet bestod av mig, Mina och Elinor. Mina har numera fått ett eget krypin bakom köksbordet. Där får hon minsann se till att trivas... Hmm... Det ser faktiskt ganska mysigt ut. Tre brudar i en lägenhet på 2 rum och kök... Jag klagar inte, jag har en känsla av att det här kommer att bli riktigt roligt! Hängde lite borta på kantorn igår kväll med Uppsalas coolaste killar... Och världens bästa Hanna of course. Det är lite nypa-i-kinden-varning på dem... Haha. Annars har operation "övertala Mina att ta hit Limpan" startat... Fortsättning följer!


Hjälp...

Nepp, jag tycker inte om att sova själv. Och efter inatt är jag övertygad om att det är livsfarlig. Vaknade av att nån knackade på mitt fönster... Ehhh... Say whaaat? Bestämde mig snabbt för att den bästa lösningen var att låtsas att allt var en ond dröm. Bang, bang. Icke... Tassade snabbt ut i hallen med mobilen i högsta beredskap (som självklart inte var direkt batterisäker). Now what? RRRRRrrriiiiing... Jäklar... Dörrklockan. Okej, om jag slutar andas och blundar då? Genom en empirisk studie är jag numera övertygad om att det inte gör en osynlig. Polisen? Pappa? VEM? Hjälp! Jag kommer att döööö. Efter 30 skräckslagna minuter kom min nya hjälte grannen ut och släppte ut en okänd karl som tydligen hade blivit utelåst här på taket (Ja,ja okej. Jag tjuvlyssnade). Åhhh dessa äventyr... Jag är nog inte som tuff som jag trodde...

Önskas:26762-2

Hoppsan...?

Hoppsan, det bidde visst några cider här uppe på taket med Mina, Lisa och Ida igår. Slutsats: Jag föredrar vin... Men anyway, grundplanen som gick ut på att studsa omkring på dansgolvet sprack när vi såg flocken av människor som stod samlade utanför BJ. Ajajaj! I samma veva gav Ida och Lisa upp oss för nåt hamburgerhak (hrmmff...). Jag och Mina hamnade utanför Värmlands och lyckades på något mirakulöst sätt locka ut Steffo och Bergman för en uppdatering av deras liv. Och eftersom att våran charm inte går att motstå (öhhh?) tog det inte lång tid innan herrarna också erkände att MAX var en betydligt bättre idé. Tydligen var det fler som tyckte det....Jimmy, David och Martin bidrog med lite nattligt flummande. De där karlarna vet hur man framkallar mer än ett leende under en kväll och sådant uppskattas alltid! Kvällen blev kanske inte som planerad, men absolut lyckad. Det var minsann två nöjda flickor som stapplade hemåt igår... Gäääsp... Idag lät bio som ett oerhört lyckat förslag, efter några timmars velande blev det John Tucker must die. Som den kultursnobben jag borde vara så... Ähhh... skit samma, den var rolig!
Over and out.

Jag, Mina, Bergman och Steffo!

26762-9