Seriöst intryck

Vilken jäkla parodi jag var på jobbet idag... Person X ringde och sökte person Y, varpå jag tänkte att någon sådan jobbar iiiiinte häääär.
- Psstt... Alex, jobbar det någon *piiiip* här?
- Näääeee...
Sen tänkte jag att jag borde nog dubbelkolla det, så jag knackade en assistent på axeln och frågade om Y.
- Jamen Anna, det är ju Kalle!
Ahhhaaaa... Jag hade ingen aning om vad han heter egentligen. Så jag började irra runt efter honom, fråga alla efter Kalle och till slut ropa på honom i högtalaren... Spårlöst försvunnen. Sen kom Alex på var han befann sig och marscherade iväg, varpå jag sprang efter med telefonen i högsta hugg. Ingen Kalle. Tar upp telefonen och får ett skratt till svar, killen hade mucho roligt åt min förvirring och hade självklart hört ALLT. Wow, jag måste verkligen ha gjort ett seriöst intryck på den stackaren.


Dagens outfit

Min kära kollega Therese är grym och har koll på allt... Men idag anade jag en förvirrad blick när vi diskuterade varför i helvete man lägger upp dagens outfit på bloggen? Jag läser modebloggar, det och träningsbloggar. Why? För att det är så satans roligt... Hjälp jag är en ytlig människa... Sen blev stackars Thereses blick ÄNNU mer förvirrad och undrade varför jag blev bibliotekarie? Well... Samma sak där: Det är så satans roligt. Så om jag bara kan klämma in ett litet extraknäck som instruktör och fortsätta shoppa alldeles för mycket blir jag nog väldans nöjd... Som den dåliga människa jag är!
Jag vilar
Gårdagens outfit


Genom helvetet...

Jag sträckläste Tina Nordlunds Genom helvetet igår. Jag blev f-a-s-t. En av sveriges största fotbollsprofiler och hon tycker inte att hon duger. Jag tycker att hon är fantastisk... De flesta som tränar strävar ju efter att bli bättre, snabbare och starkare. Jag är inte pinnsmal, men i hyfsad form för tillfället. Och för mig betyder det mer... Och trots det vill även jag ha mer synliga muskler, bevisa att jag klarar av att springa en mil på en viss tid och nå mina mål. Det är en evig balansgång...
Tina NordlundMoi
Är du nöjd med din kropp?

Du bestämmer!

- Där ligger nycklarna till bilen... Du bestämmer...
- Anna... Får jag köra DIN bil?

Nu är ju saken den att min bil inte är sååå himla fin, men den är MIN... Och jag älskar den, min bil och jag är sams när jag sitter bakom ratten. När andra sitter där händer det lätt märkliga saker. Och visst hände det märkliga saker även idag... Men jag fnissade mest. Jag och Bea har packat ihop hela hennes lägenhet och städat.. Puh... Jag tyckte såklart att hon inte hade någon koll, medan fröken hävdade att det var organisterat kaos. Knappast, mig lurar man inte... Men tack vare mig (såklart) blev allt bra och nu sitter Bea på bussen till Oslo(!!!). Buuuähhhhhh!
Full fart!


Snygga armar...

Jag kan inte låta bli att tycka att det är lite häftigt med vältränade armar:
Amazon

Cecilia "Amazon" Söderström 

Mitt sanna jag...

Jag enligt mina vänner:

Donkey

  • Donkey enjoys idle chatter - usually to the annoyance of everyone else.
  • He has a rather short attention span and is extremely impatient.

Jahapp... Men jag vet faktiskt inte om jag kan neka. Eller kan jag?


Morotskaka och Grey's

LEDIG! Icke att underskatta... Men jag var uppe vid 05.30 i morse för att hinna med morgonens styrketräning. Passade på att upplysa mamma om att det inte är bra att träna när man är bakis (2 glas vin på en middag) och att det kan jämföras med en förkylning. Ajabaja... Kändes  i alla fall bra i kroppen igen så jag kanske klarar mig undan en höstförkylning (hoppas, hoppas, hoppas). Igår kväll var det födelsedagsfika hemma hos Bea och Grey´s Anatomy, Bea hade bakat en farligt god Morotskaka. Ahhh... Den är nog min nya favorit! Fick dessutom anledning att använda min nya kjol, men igår det blev ribbat linne och kofta till! Present då? Näää... Hon får nöja sig med halsbandet från Efva Attling som hon fick av oss för ett tag sedan, men eftersom att fröken flyttar till Oslo på söndag fick hon underhållning till tågresan: Elle Puls och snacks.
OutfitPresentOutfit

Fast-food

Jag blev nyss akut vrålhungrig.
Fast-food
Dagens bästa lösning:

- Brämhults Apelsinjuice.
- Axas GI-rutor (smaskens).
- Makrill i tomatsås.

Fiskmåsen...

Allvarligt, fiskmåsar är inte fridlysta va? För jag är övertygad om att min granne ÄR en och just nu känner jag för att skjuta henne. Jag förstår inte hur hennes pojkvän kan leva med kvinnan! Jag kröp ner i sängen vid 23.00 igår och var galet trött... precis när jag skulle somna kom mina fiender (grannarna) hem. FY FAN! Jag veeet, det är inte deras fel att lägenheten är lyhörd. Men det går inte att sova när hon kör sitt fiskmåsskratt. Och hon garvar ju hela tiden (lyckliga människa). Jag flög upp ur sängen och satte på musik vid 23.30... Vid 00.00 flög jag upp igen och stängde av musiken för att den störde min skönhetssömn. What to do?
Grannen

Kravmärkt kille...

Vi har inte så höga krav, men... 

  • Snygg
  • Trevlig
  • Väluppfostrad
  • Vältränad
  • Sportig
  • Social
  • Smart
  • Rolig
  • Ambitiös
  • Händig
  • Rattfärdig
  • Bra kompisar
  • Stylish
  • Bra massör
  • Grym på att laga mat
  • Omtänksam

Japp... Där har vi honom: Drömprinsen enligt The Pumas.


Aktiv dag

Ahhh... En aktiv dag = tycker om! Inledde med styrketräning vid sextiden... Slappade framför tv:n framför The Voice (väldigt aktivt) och åt frukost. Fixade med lite jobbgrejor. Försvann ut till Tuna Park en stund och blev blixtförälskad i en svart kjol och en kritstreckrandig grå skjorta... Som jag självklart inte kunde låta bli att köpa. Skinnkjolen som jag tidigare bloggade om fanns inte i min storlek. Suck. Sen slängde i mig lax och rivna morötter med fetaost till lunch... Nu: Jobb!
Nya outfiten

Kaos...

Eftersom att mitt kylskåp har ekat lite tomt på senaste tiden hakade jag på Emelie och Bea till Ica Maxi igår. Vi är verkligen som yra höns... Och vi vill inte ha samma saker. Bea är mest husmor av oss, Emelie gillar saker som går snabbt och jag? Hmmm... Jag gillar inte att laga mat till mig själv. Det är skittråkigt! Alltså gillar jag också saker som går snabbt, men inte gärna nudlar (Emelies favorit), mer lax med sallad. Just ja, bestämde mig för att testa Brämhults Jordgubb/Lime... Ingen favorit, men... Godkänd.
Brämhults

Daddy, I want a pony...

- Daddy, I want a pony!

Nepp, jag fick ingen häst... Och jag har fortfarande inte köpt någon häst. När mina kompisar hade väggarna tapetserade med pojkband hade jag Copiad och Ina Scot på väggen. Jag har bättre minnen från att ha sett Ina Scot på Sundbyholm i 20 minusgrader än från Rocktåget. Och om jag skulle köpa en häst idag skulle jag välja en travhäst framför en Arab.  Anledning: Bra psyke, temprament, uthållighet och styrka... Och om rätt häst skulle dyka upp... Well, man ska aldrig säga aldrig.


Italiensk afton

Helt sanslöst vilken rolig kväll! Italiensk afton ala Carro och Karin = kalasfest. Våra fester är fasen oslagbara och det är världens bästa gäng. Frågesporten gick dock åt helvete, det visade sig att jag suger på frågor om Italien... Men vad fan... Vinet var ju gott, det måste ha slagit ut mina hjärnceller. Jag har säkert en miljon roliga citat som jag skulle kunna lägga ut här, men jag vågar inte. Jag är numera övertygad om att nyår kommer att bli fantastiskt. Herregud, mina kompisar är ju grymt coola och världens bästa människor!
Jag och Bea

Pyjamasparty...

och kuddkrig. Wow, alla killars dröm? Hmmm... Våra tjejkvällar ligger väldigt nära deras sanning. Farligt nära. Igår var det Idolkväll med Carro och Bea, vilket betyder att vi ligger i en hög på soffan. Väldans beroendeframkallande, men nu ska ju pucko-Bea flytta till Oslo. Vem ska då medla mellan mig och Carro? Scenarie: Jag tjatar sönder Carros öron, Bea skriker att jag ska hålla käften, sen talar hon om för Carro att jag är en fantastisk människa även om jag inte kan vara tyst. Så vad ska hända NU?
JagCarroBea

Skyhög puls

Oufff... Jag får nog ringa läkaren och gnälla lite (igen). Inga svar på proverna... Och igår under löprundan i Vilsta hade jag en skyhög puls från början till slut, det kan iiiinte vara bra för kroppen. Det märkliga är väl att jag inte känner mig sjuk och att jag ändå orkar springa. Kom ihåg: Det är lager-på-lager som gäller nu... Brrrrr!
Löpoutfit

Viktigt att vara snygg!?

By the way... Jag tyckte att det var sjukt roligt att läsa Camilla Läckbergs, Mari Jungstedts och Denise Rudbergs åsikter om att ja, det är viktigt att vara snygg. Och man måste skrika för att höras: Det handlar om marknadsföring... Det kändes lite skönt att man får vara SNYGG i författarvärlden, att man inte behöver se så himla svår ut. Jag gillar stilettklackar, trots att jag är bibliotekarie. Och jag skiter i att ingen av de ovannämnda ingår i den fina kultureliten, damn... Tjejerna säljer. RESPECT!


Lugg

Kolla! Jag är så jäkla tuff, jag vågade... Så, har jag ångest? Näääeee... Men jag känner mig några år yngre och det känns väl inte helt okej. Jag har svårt att bli tagen på allvar som det är. Åh, men suck. Lite ung och dum är jag fortfarande, men inte ung. Och absolut inte dum.
Luggen

Åh denna beslutsångest!

Jag tror stenhårt på att klippa lugg i stället för att klippa av mig håret. Åh denna beslutsångest... Men jag tror inte att jag vill bli blond igen, det får nog bli rödbruna slingor...
Lugg ILugg II
Några invändningar?

Piff och Puff

Piff = Jag
Puff = Per

Diskussioner kring Sabines och Johans bröllop:

Puff: Men min inbjudan då?
Piff: Jag har den... Jag har redan tackat ja åt dig. OCH KOM I TID!
Puff: Jag kommer alltid i tid när det gäller viktigt saker... den 6:e var det va?
Piff: (djup suck) Nej, den 8:e....

Hjälp... Hur ska detta sluta? Nästa person som säger att vi är lika slår jag ihjäl. Men okej, lite Piff & Puff varning är det kanske. Vi är sjukt olika, men kompletterar nog varandra ganska bra... Även om jag blir lite stressad ibland!

Emilio Pucci

Oh-my-god. Spana in pjäxorna från Emilio Pucci:

Emilio Pucci
Oh yes... Men de matchar inte riktigt mina skidor. Som om det nu skulle vara det största problemet...

Bra eller dåligt?


Jag står fast vid att det inte är min grej att hålla föredrag. Inte för att jag tycker att det är überläskigt, utan för att jag tycker att andra gör det så mycket bättre. Jag föredrar helt enkelt diskussioner kring intressanta ämnen, men jag tror att jag lyckades väcka en liten tanke igår åtminstone: En litterär kanon, bra eller dåligt?
NallebjörnBarnkalas
Ovan: Årets biblioteksnalle som jag fick igår som tack. Söt va? Jag är svag för nallar... Och när vi ändå är inne på barnsligheter: Avslutade kvällens middag hemma hos mig med kaffe och chokladbollar... Smaskens.


Fitnessmjukisarna

Ibland är jag ett sånt pucko... Sprang i Vilsta igår i mina mysbyxor som jag vanligtvis brukar glida omkring i hemma. "Ähhh... De ska ändå tvättas". Jo, tjena... Vad jag INTE tänkte på var att sådana inte riktigt är gjorda för träning. Så efter 5 km i spåret så var de ganska blöta och äckliga. Jag gör inte om det misstaget. Var faktiskt Vilsta-premiär för mig. Med beröm godkänt!
Backträning
Grundtanken var backträning med Bea, men hon jobbade sent och det kändes tråkigt att kuta upp och ner alldeles ensam.

Tatuering?close-up
Det är såhär jag tar reda på om jag kan tänka mig en till tatuering eller inte...

Hemlängtan

Oufff... Jag längtar hem. På ett konstigt sätt. Eller på tre konstiga sätt.

1: Aten
Utopia
Världens bästa jobb.

2: Uppsala.
Steffo&DavidBergman/terriern

Men det är några av mina favoritpersoner jag saknar mest.

3: Sälen.

Pistkartor
Ahhh... Börjar känna ett galet sugen efter skidåkning!

Och nu till det knäppaste av allt: Jag skulle kunna tänka mig att testa något nytt igen.

Jag är ingen talare

- Varför utsätter du dig själv för det här?
- Jag får bra betalt... Och det ser bra ut på ett CV...

Jag börjar nu ifrågasätta mina argument... Jag är ingen talare. Ehhh... även om min hobby är att prata hela tiden. Men jag är dålig på att förmedla en känsla i en stor grupp, jag besitter inte riktigt den där förmågan att fånga folk. Vad fan, det ska nog gå... Trots att de flesta i gruppen har jobbat en sisådär 40 år längre än jag. Det ska dock bli rackarns roligt att få igång en diskussion kring ämnet, DET ser jag fram emot.

Top rated
Anna Jansson
best scientist
cutest
best public speaker
person who can drink the most
most talented

"Best public speaker...." Åh fan... Men "Person who can drink the most" känns ju sådär....

Prinsessklänning

Den perfekta klänningen till Sabines bröllop:
S-K-A ha

Åh... Jag är nog fortfarande förtjust i att leka prinsessa.
Färg: Grå (vitt känns väldans ouppfostrat. Svart får jag inte ha. Och rött är inte okej.)
Jag funderar faktiskt på att återgå till min naturliga hårfärg tills dess. Jag tror att det är snyggare att vara blond om jag ska ha grå klänning. Dessutom är jag less på att färgen alltid släpper. Hmmm... En mörkgrå Gucci-slips till Per vore inte fel. Jag SKA i alla fall ha mina favoritskor. Även om det är snöstorm.
Favoriter

Mannen i mitt liv

Igår var det tjejmiddag hemma hos Fröken Grenedal och nu måste jag försvara mitt påstående om att jag ska gifta mig med Tobias Hysén:

Tobias
Hur kan någon INTE vilja gifta sig med honom? Carro tyckte att jag skulle satsa på Glenn i stället... Tjaaa... Men näääeee.

Löpträning

Jag är svettig.
Beslutsångest...
B-e-s-l-u-t-s-å-n-g-e-s-t.
Brrr
Men det blev 5 km...

Hanky Panky

I want that Hanky Panky. Är det bara JAG som har problem med att hitta bekväma underkläder att ha under träningskläderna? Gah... Det får nog vara värt pengarna. Vad säger ni?
Hanky Panky

Nobelmiddag

Första tecknet på att det börjar bli vinter: Stackars pappsen åkte på att byta däck på lilla Goffen nu på "morgonen". Rent teoretiskt kan jag faktiskt själv... Ehhh... Tror jag. Jag kunde åtminstone det för några år sedan. Men det är ju så satans tungt. Jag vill vara sådär tuff och självständig, men någon måtta får det faktiskt vara. Sådeså! Morgonträningen fungerade utmärkt idag och min instruktör fick mig nästan att vilja byta jobb... Men efter att chefen stormat ett möte för att informera om årets nobelpristagare i litteratur, Doris Lessing, insåg jag att jag gör det jag ska göra. Jag ska minsann också få nobelpriset och gå på fin middag. Jag skulle då rakt inte göra en Elfriede Jelinek. Man kan bli trött för mindre.
Surrogatleksak

Chanel

16 specialdesignade t-shirtar auktioneras ut på nätet. Wendy Rådströms är riktigt snygg, men jag valde att lägga bud på en annan. Vilken väljer jag dock att hålla för mig själv... För övrigt funderar jag på att sälja mina Chanelbrillor. Aj i hjärtat... men nu har de faktiskt legat i min låda hela sommaren av den enkla anledningen att de är för stora. Suck... Jag blev lite rädd när jag nästan tappade dem i vattnet då jag lutade mig ut över relingen. Ett plums är INTE vad man vill höra i det läget... Nej, nu ska jag fortsätta fila på min föreläsning om "Litterär kanon", jag gillar kontrasterna i mitt liv.
Wendy Rådström


Vem fan kommer på sådana ideér?

Sammanfattning av natten: Förfesten var roligast. Jag förstår inte att vi har så mycket att prata om trots att vi mer eller mindre bor ihop. Carro startade dessutom en tävling på vägen ner på stan... "Anna om du springer den vägen och jag springer här så ser vi vem som kommer först!!!!???". GAAAAHHH! Vem kommer på sådana ideér? Och vem FAN nappar på dem? Of course, the Pumas. Hade finbesök av Jessica från Stockholm också, tror att jag i ett svagt ögonblick lovade utgång där i veckan. Oups...
Emelie... Ehhh... Japp!JagBea
Carro, Bea och jagJessica

Brutala åsikter

Idolkväll med Carro igår... Idolkväll betyder att vi pratar, lyssnar till hälften på hur det låter och har tusen åsikter om det lilla vi snappar upp. Trots att vi båda är tondöva. Och eftersom att vi inte är särskilt ödmjuka är vi dessutom övertygade om att vi har rätt. I normala fall brukar vi ha Bea muttrande bredvid, men nu var det fritt fram för brutala åsikter. Blev många träningsdiskussioner, så jag skämtade lite om att jag minsann skulle springa hem. Och faktum är att jag gjorde det. Fasen, det var ju svinkallt. Nä, ska göra mig anständig för en sväng på stan och packa ner träningskläderna. Åh hej!


Einstein

Jag blir så trött på mig själv... Min hjärna och kropp är så speedade att jag knappt vet var jag ska göra av mig själv. Jag känner mig som en jävla studsboll med en inbyggd hjärna ala Einsten. Körde styrka på morgonen och jag borde ha varit en zoombie eftersom att jag somnade runt 02.00 och gick upp 06.00, men nej... Lät dock benen vila idag, tror att det var ett klokt beslut. Jag säger inte att energi är dåligt, men jag måste komma på ett sätt att stänga av. Tips? För övrigt måste jag vara säga att jag har sjukt underbara vänner, vi är en grym kombination: The Pumas.
F-L-U-M
Påmmm tjaåtååå...


Skön känsla...

Det gör faktiskt  lite ont i kroppen idag, men jag känner mig skönt glad. Jag gillar att prestera. Bra, bättre, bäst. Helst bäst... Men bra är också... bra. Hårt slit ger resultat helt enkelt. Jag är lite besviken över att jag tappade så mycket sista biten igår, men sjukt glad över att foten höll. Den vill inte riktigt som jag vill än och trampar snett (sviterna efter ett pajat ledband), har ingen vidare pli på den med andra ord. Långt ifrån toppform, men på väg... Åh jag vill ha min nya pulsklocka!
Helt normal position
En högst normal position ala mig.