Jag ÄR tjejig

AH! Jag är TJEJIG. Två saker hände idag.

ETT: Jag totalfastnade på bebisavdelningen eftersom att jag har en utmärkt anledning till att shoppa bebiskläder. Och kolla vilka söta gympadojjor jag hittade!

TVÅ: Jag vrålade "Ihhhhh" när jag fick syn på en brudklänning i skyltfönstret och kände mig lite som Tiger i Nalle Puh när jag i princip började studsa upp och ner och peka som en tok. Vad fan... Jag vill inte gifta mig. Eller jo. Men inte NU! Och när ska det vara läskigt traditionellt. Sådeså!

Att älska som en porrstjärna

Jag har gått emot mina principer idag, jag har faktiskt KÖPT en bok. I vanliga fall lånar jag alla böcker från biblioteket. Förutom en och annan måste-ha-kokbok. Kokböcker älskar jag. Men den här lär inte kvalitetsbiblioteket köpa in. Tack och lov kanske jag ska säga? Lite skrämmande underhållning för 69:-. Att älska som en porrstjärna. Det läskigaste av allt är att jag har hört att den ska vara riktigt BRA. Vi får väl se...

Kusinhäng!

Tuffare knodd får man leta efter! Alex, minikusin, och lite av en idol. Zlatan vem? Oh no... Här snackar vi killen med bollkänsla! Och så har jag hunnit med att träffa lilla Ebba också, pyttekusinen. Åh. Jösses. Så. Liten. Men så himla söt. Sötnosen Gretchen, favorithunden, placerade sig i mitt knä och vägrade flytta på sig. Vi är tighta!


En ros av chefen

Rosor ÄR underskattade. Jajaja, det är väldigt klassiskt. Men klassiskt betyder inte tråkigt. Absolut inte... Så nu har jag två rosor på mitt kontor. Not bad at all... Den senaste fick jag av min kära chef efter dagens lilla föredrag som stereotyper. Och den är roooosa! Väldigt jag! För övrigt har jag min favoritfobi sittande på min fönsterruta: en (jävla) harkrank. Jag fattar inte att man INTE är rädd för dem. Det är ju som att stöta på en mygga i jätteformat. Och vem gillar mygg?

- AHHH!!!! KOLLAAAA!!!!
(Jag vrålar från vardagsrummet när jag hittar en uppbränd harkrank i ett ljus).
- JAG SKITER I DINA JÄVLA HARKRANKAR !!!!
(Per vrålar tillbaka från sängen, väldigt less).

EN helt vanlig kväll i mitt liv...


choklad vs. sex?

Jag känner mig trött, ledsen och... helt... slut som JAG idag. Jag ville nästan börja gråta när en pinne rev upp mina nya fina strumpbyxor och orsakade ett svidande sår på min stackars fot. Så less är jag. Jag som i normala fall har hög smärttröskel. Hokus pokus. Jag skulle vilja trolla fram en sån chokladkaka och ha ligga på mitt bord när jag kommer hem i kväll. Suck... Inte för att det löser några problem, men ändå... By the way, choklad i stället för sex? Funkar det? Haha. Jag är skeptisk. Enligt en god vän gör det faktiskt det. Jag tror inte ett dugg på henne! Usch, nu blev det en snuskblogg också. Typiskt. 

Spana in!

Tamejfan. Trots att jag och Alex förberedde våran föreläsning redan i juli kommer jag på sista-minuten-saker NU. Hej och hå. Stereotyper ska det handla om. Minsann. Jag ska ta upp det klassiska citatet "varför blev DU bibliotekarie?". Ja, det kan man ju undra. Förklaringen kommer i morgon! Legally Blonde är en ledtråd. Spännande va? Positiv stress. I like it. Spana in oss!

Lunch, förberedelser och fniss är vad som väntar på dagens schema!

Rosor

Ah! Nu har jag hittat en ny hobby! Rosor! Det tog tre sekunder att bli kär när en kvinna gav mig en Friesiaros idag. Åh den luktar så GOTT! Undrar om det går att ha på min balkong? Plus i kanten är att den ska vara lättodlad. "Kan planteras var som helst utom i blötmarker". Haha. Man lär sig mycket av mitt jobb... Jag har en känsla av att det kommer att hamna mycket märkligt på min balkong!


Goodiebag

Kolla! Pytteliten! Min nya minikusin Ebba! Henne ska jag minsann låna. Åhhh! Gulligull! Och på tal om kusiner så blev det en lunch med Hanna idag på Prinsen. Hann med lite snabbshopping också i form av schyssta strumpbyxor inför kallare tider. Mamma ringde dessutom och meddelade att jag har en goodie-bag som väntar på mig! Åhhh... Glitter och glamour i min vardag!

Jag är en usel människa...

- Komma hem?
- Inte än...
- Inte vad jag ville höra...

Jag är ju usel som människa! Men egentligen har jag faktiskt sagt "jag står på din sida hur du än gör" och "bara du kommer hem ibland" OCKSÅ. Ah! Nobelt av mig...  


Rullande bibliotekarie

Sett Grey's Anatomy när Izzy går lös i köket? Det är JAG. Jag bakar när jag är frustrerad. Det är skitbra. Två kladdkakor senare (som mina stackars kollegor får äta upp) gav jag mig ut på en liten motionsrunda. Det rensar också tankarna. Skitbra. Pang! Jag. Kommer. Inte. Att. Komma. Tillbaka. Jag har nog aldrig sett det så, men jag är på väg någonstans... Shit vad bra det känns. Mitt i allt det knasiga. Mina stackars kollegor kommer att få smaka på en hel del kakor. Det är en himla tur att jag inte bakar OCH äter upp allt. Då skulle jag förvandlas till en rullande bibliotekarie!


Prinsessan...

Jag? Prinsessan på ärten? Fy fan vad jag sov dåligt i natt. Och när klockan ÄNTLIGEN ringde kändes det inte ett dugg bättre. Jag känner mig lurad. Mycket lustigt, för jag vet att jag har valt rätt. Jag vill inte vara utan mitt jobb. Jag vill inte göra ingenting. Det suger. Men det här suger också litegrann. Eller okej, mycket. I kväll blir det löpning för att rensa tankarna, sen ska jag krypa ner i badkaret. SPA-light. Det borde vara lösningen på mina hjärnspöken!


Till Zvrken

 
Muffins, såhär ska de se ut!

Hjälte!

Här har ni honom! Dagens hjälte. Mannen som räddade min dator!

Applåder!

Och bilden? Tjaaaa... Den är från tisdagens sushimiddag. Mänsklig sushi. Javisst.

En räddad dator mot muffins. Så värt!

Dumt, dumt, dumt...

Mycket lustigt. Nästan skrattretande. Ett telefonsamtal i tisdags, jag var på kontoret, småstressad, "jaja gör det", klick. Vad fan tänkte jag på?!? Uppenbarligen tänkte jag inte alls. Rymde ut till farbror igår. Ah! Skönt. Lite vatten, en brygga och en känsla av att det nog inte är så dumt ändå. 24 timmar senare tycker jag att det är sjukt dumt. Vad fan. Ambivalent? Jag? Pffff.... Åhhhh... Dumt, dumt, dumt. Som sagt. Jag får inte säga det jag vill säga: Kom hem. Lätt som en plätt. Men det är bara för att jag är ego och skiter fullständigt i "allt det dära"... Hujedamig.


Casanova

Jag är verkligen en usel tv-tittare. Igår gjorde jag ett försök att se Casanova när jag var själv hemma. Jahapp... Jag somnade. Och jag sov så sköööönt. Det går att sova bort saker. Jag är helt övertygad om det. Jag var överlycklig i morse när jag insåg att jag hade ett jobb att åka till. Vad säger det om mig? Ska dumpa min dator hos Alex (jag räknar kallt med att kvinnan har superkrafter som kan återställa den), sen ska jag börja pricka av min att-göra-lista. Funderar på att ägna kvällen åt bakning... Jag känner att det är en bra dag för muffins och scones... Eller småkakor kanske?


Provocerande?

Om inte jag slutar med mina provocerande åsikter kommer jag snart att få sparken. Oh my! Jag går verkligen emot kulturvärlden. Jag har råkat säga att jag a-l-d-r-i-g skulle kunna vara tillsammans med en kille som är svagare än jag, att de måste vara minst 1.90 (okej, där kanske jag tog i) och att de måste vara grymma på att köra bil. Allt detta under en middag. Oh well, jag sa säkert en massa annat också. Som att jag älskar kontrasterna mellan det manliga och kvinnliga. INTE okej att säga i dagens samhälle tydligen. Undrar vad som händer om jag vid nästa kulturmiddag kläcker att kvinnor ska stå vid spisen och laga mat? Spännande...  Annat som jag skulle kunna få sparken för är att jag slänger mig ner på golvet så fort Ouzo kliver in genom dörren... OCH att jag precis har erkänt att jag är kär i en vampyr. Vad fan, som att en fiktiv person skulle vara ett hot mot min karriär?! Jag är fortfarande nybörjare, men jag planerar att bli bäst på det jag gör!

Tapetproblem

Jag har stora problem med sovrummet...

1:

2:

3:

4:


Nååå?!?

På jakt...

Sängjakten fortsätter. Nu väljer jag mellan:

Och:

Little black dress

Trillade in ett litet sms som upplyste mig om att det är coctailklänning som gäller i kväll! LBD. Little black dress. That's the way I like it. Sushikvällen har förvandlats till förlovningsmiddag. Fantastiskt! Ser fram emot kvällen, Alex matlagning är grym OCH det det blir trevliga människor runt bordet!

Och ändå har jag en känsla av att jag bara vill kräkas... Suck.

Det är inte lätt att känna mycket på samma gång.

Miniroadtrip!

Idag blev det en miniroadtrip med kusin! Först en sväng till "lillebror" där vi diskuterade rosa(!!!) grävmaskiner och vikten av att ha en tennisbana. Sen vidare till farmor och farfar som försökte få någon slags klarhet i mitt och Camillas liv. Jag tror att resultatet blev sådär... Vi fnissade som två idioter och stackarna blev inte ett dugg klokare. Fick en alldeles underbar magnet av kära kusin efter hennes senaste äventyr på andra sidan atlanten. Kolla, den är ju så mycket jag!

Gääääsp...

OH! Mycket bra helg... Sehr gut! Men jäklar vad fort den gick. Tusen planer. Tusen saker att göra. Och väldigt lite dötid. TJOFF! Bra förfest, mindre bra på Harrys. Mysig söndag med Per och ett Ikeabesök med mamma. Lite tacos på kvällen, en sväng till Bine... Bruttan sitter nu på ett plan till Detroit, INTE okej. Tick tack. KOM HEM! Om en vecka är Per i skåne. Jag flyttar om tre veckor. Speedat liv. Men ett bra sådant. Avstånden suger fortfarande, men det känns bättre...

Korka upp?

Igår blev det perfekt fredagshäng med Åsa. Lite mat och cider, sen vidare till Charlotte för lite vin och till slut hamnade jag, hon och Emelie på Grappa. Lägg på lite babbel mellan mig och Åsa till en sisådär fyra på natten så förstår ni säkert att jag tog sovmorgon i morse. Till halv tolv. Ohhhh... Att hänga med Åsa är som att umgås med en kvinnlig variant av Per, mycket spännande! Och mucho roligt... Många teorier diskuterades och jag tror att vi löste nästan alla världsproblem. Börjar kanske bli dags att korka upp en ny vinflaska?


Jag och babe!

Bla bla bla bla bla... Min största skräck är födmodligen att folk ska höra det när jag pratar. Tänk prästen i en av Sune-böckerna. Hjälp! Idag är det kulturombudsdag, vilket i princip betyder att vuxna människor ska bli mer kulturmuppiga. Mycket information på en dag. Jag har ett litet break nu och jag försöker traggla repliker så gott det går. Jag och Hanna ska spela upp ett bokdrama idag och jag fick informaionen för... två dagar sen? Märkligt nog är jag inte skräckslagen. Jag är fortfarande nybörjare. Men jag planerar att bli skitbra på det jag gör. Modigt va? Det är jag och Babe.

Kulturell middag i serieform

Seriöst, mitt liv som serieform skulle fungera alldeles utmärkt. För det händer små, små knäppa saker HELA tiden! Jag kanske inte blir rik på det, men en idé om att göra om gamla blogginlägg till serier har plötsligt ploppat upp i mitt huvud. Repliker har en tendens att fastna i mitt minne... Jag menar inte att jag ska bli nya Martin Kellerman, jag tänkte bara testa något nytt. Väldigt intressant om man ser till den aspekten att jag inte kan rita! Eller så är jag bara hög på knasiga idéer efter gårdagens kulturmiddag... Eller så jävla kulturell var den väl inte, men det blev många intressanta diskussioner! När vi spatserade över en bäcksvart bro någon gång inatt insåg jag att jag inte tvivlar en sekund på var jag vill bo. Just nu i alla fall.


Underskattad kvällsmat

AH! Där har vi mig och Sabine i ett nötskal! Så fort jag kom hem från jobbet igår tassade jag över till fröken för lite skvaller. Vi har faktiskt flera mååånader att ta igen. Sådeså! Fröken bjöd på varm O'boy och en ostmacka. Klart underskattad kvällsmat! Vaknade med andra ord pigg och glad i morse... Jag blev inte ens förbannad när jag hamnade i en bilkö. den ni! En miljon planer inför dagen. Yabbadabba!

Pärlaaaan!

I'm in heaven! Jag vet att jag har gnällt på att jag är less på att köra bil. Men just nu tycker jag faktiskt att det är ganska lajbans. Mamma och pappa är i danmark och har lämnat bilen tillsammans med en überlycklig dotter. Och den är snabb!!! Satan i gatan... Jag och pärlan trivs utmärkt ihop. Goffen i all ära, men... Jag är KÄR! Kan man byta ut låset på bilen? Eller jag kanske ska lacka om Goffen i silver och hävda att det faktiskt ÄR samma bil som jag fick nycklarna till? Plötsligt har nära-döden-upplevelserna minskat dramatiskt...

Sovrumsfokusering

Jag har valt tapet till köket. Jag och Sabine satt och bläddrade i tapetböcker igår och jag är helt säker. Den kostar visserligen lite mer, men då får den fasen göra det. Nu försöker jag koncentrera mig på sovrummet vilket är tusen gånger svårare. Ny säng måste jag också ha... Jag gillar den svarta. Men den mellanbruna är också fin. Några tapetförslag? Någon? Snälla?

Stressad vs. upptagen

Ahhh! Jag känner för att skrika rakt ut. Jag försöker alltid att skilja på stressad och upptagen, för det är en jäkla skillnad. Men nu är jag faktiskt sjukt stressad. Det lustiga är att alla utgår från att det är jobbet som är boven i dramat. Mycket att göra? Japp. Men det är en positiv stress jag upplever där. Den negativa stressen har att göra med helt andra saker. Andas! Nu har jag lovat mig själv att ta lite ledigt i höst. Inte för att jobbet är jobbigt, utan för att jag behöver egotid för att kunna prestera. Nu snackar vi inte flera veckors ledighet utan några dagar. Först ska jag dra igång höstens projekt, sen ska jag flytta, sen ska jag ta lite ledigt... Bra va?


Min gamla roomie...

Fnissade lite för mig själv när jag såg våra profilbilder på facebook. Det må vara ett tag sedan vi var roomies, men vissa likheter finns minsann kvar. Vi behöver tydligen inte bo ihop för att se likadana ut. Jösses vad jag saknar våra promenader. Jeans och seglarjackar. Standard. "De där två blonda brudarna". Fniss, fniss. Jag saknar min Mattan helt enkelt! Måste bok in en helg i Stockholm minsann!


Och vad fan vill han nu då?

Undrar om jag någonsin kommer att tänka "och vad fan vill han nu då?" när mobilen plingar till klockan tre på natten (morgonen?)? Tveksamt... Jag var alldeles för groggy för att svara i natt, men tillräckligt vaken för att småfnissa lite. Sen somnade jag om på ½ sekund. Det ÄR roligt med fylle-sms. Och nattens var faktiskt extra roligt, för det är så mycket VI över det. Själv hängde jag med Sabine... Jag hade tänkt ha en egokväll, med vid nio tassade jag över gatan för lite girltalk och fniss. Vi låg och åhhh-ade oss över romantiken i en egentligen icke-romantisk film. Vad har det tagit åt oss?


Det kom en bild...

Ohhh... Good times! Vädermässigt var förra sommaren en riktig... Skitsommar! Men vi hade grymt roligt ändå. Alexander skickade över den här bilden igår. Söta flickor som jag saknar massa mycket! Carro har hamnat i Göteborg, jag hamnar i Strängnäs och Karin i norge. Jösses... Det går bra nu!

Make hångel, not...

För alla er om har tråkigt, se till att få hem lite godis!

Kolla vad söta de är!

Make hångel, not... Hmmm...

Äsch...


Inredningsproblem II

Jag inser nu att jag kommer att få större problem med att välja tapeter till sovrummet. Där lutar det faktiskt åt en fondvägg och vita väggar för övrigt. Och jag är ingen klatchig färgglad neonmänniska. Tyvärr. Det kommer nog att bli något diskret även där. Sen får jag väl helt enkelt välja lite schyssta inredningsdetaljer till! Right?


Inredningsproblem...

Vilken hopplös nörd jag är! Det är fredag och jag har valt att vara själv... Det är på väg utför!!!! Vad har jag ägnat mig åt då? Jag har suttit framför datorn och klickat runt bland olika tapeter till kök och sovrum. Host, host.. Vad säger det om mig? Jag var helt inne på en röd tapet i köket förut. Inte skrikröd, caféröd. Men det börjar luta åt svart eller grått. För köket är VITT. Och alla mina snygga tillbehör i köket är röda. Vad säger ni?


Före och efter

Ahhhahahaha... Ser ni den extreeeeema skillnaden? Inte? What... Den kostade mig över 300:-! Jag. Har. Klippt. Mig. Kolla vad fint dåååå! Okej, jag är en fegis. Jag fräschade bara till kalufsen lite så att håret kan bli ännu längre. I like it. Jag ska aldrig mer ha kort hår. Ytlig? Lite kanske. Pappa suckade djupt åt mitt val av kläder idag när det faktiskt spöregnade. Vadå jeans i stället för kjol? Nej, nej. Jag jobbar inte så! Före och efter:
V


Oläskigt. Faktiskt.

Åhhh... JÖSSES! Jag överlevde dagens bankbesök, det var till och med riktigt oläskigt. Jag önskar att jag ärvt lite av min fars sinne för ekonomi och siffror... Men bristen på intresse är så total. Dumt, dumt, dumt. Jag är inte helt hopplös, men jag blir imponerad av människor som kläcker ekonomitermer hit och dit. Eyyy... Say what? Nu ska jag ägna förmiddagen åt att sammanställa boktips i stället. Det är jag betydligt bättre på. Suger rush. Läs den!

Kärlek på hög nivå!

Åh. Så....


Jag? Pucko?

Oh! Jag och siffror... Det är alldeles för mycket sådant nu! Först en sväng till banken. Jag överlevde. Så nu kan jag betala kontantinsatsen i eftermiddag. Sånt där skrämmer skiten ur mig, för mitt huvud låser sig så fort jag får nuffror framför ögonen och jag kan inte tänka klart. Sen satt jag och försökte få någon slags klarhet i budgeten på jobbet... Argghh... Men se där, det visade sig faktiskt finnas en lite lucka. Så det var inte jag som var ett pucko. Nu ska jag bara överleva morgondagen, sen ska mitt huvud bara för ägna sig åt viktigare saker: Bokstäver! Åh. Jag. Älskar. Bokstäver.

Lite softare, lite bättre...

GRYM dag! Hamnade i Södertälje för att spana in en utställning på Luna Kulturhus. Dagen slutade dessutom med några andra riktigt bra idéer. Det är ett bra gäng det där. Jag och Hanna kompletterar varandra. Jag och Ismo kan tjafsa och stackars Anna får medla. Näe, så illa är det inte! Ägnade lunchen åt lite Södertäljeshopping. Jag försökte få Ismo att köra på sailorstuket och försökte därför få med honom in i Gant-butiken. Icke, han tvärvägrade. What? Gant har ju sjukt snygga killkläder! AH! Jag älskar den sportiga stilen. Lite softare, lite bättre. Pillade lite på en skjorta till mig själv i stället, men sen hittade jag ett gigantiskt bord med snygga t-shirtar. För män. Det slutade med ett småivrigt telefonsamtal till Per. Det tog ca 3 sek att sälja in en t-shirt till honom :o)! Det ÄR roligt att shoppa annat än skor. Se där...

Bästa brudarna!

Fantastisk helg. Hate to say I told you so...

Inredning...

Jag är så jäkla sugen på canvastavlor till min nya lägenhet. Något att önska mig i födelsedagspresent kanske? Det är ju bara några.... ehhhh... månader kvar dit. Åh. Så. Snyggt. Svartvita of course. Med egna foton. Sen spånade jag och Alex på en text på väggen. Frågan är om man ska rita direkt eller köra på canvas där också. Jag vill ha min tatuering över sängen. Coolt. Och en snygg matta i rätt mörklila färg som ger det avskalade vardagsrummet lite värme. Ohhhh! Det är mycket jag vill ha nu, ska nog börja köpa 10 trisslotter om dagen!

Sötnos!

Världens bästa Alex serverade mig specialte på min lunch, något som ska vara en dunderkur. Smyger nämligen runt på Multeum med en härlig sommarförkylning. Fan! Vi har däremot börjat inreda min blivande lägenhet, det börjar luta åt lite för många planer tror jag bestämt. Men det är ju fantastiskt roligt! Idag satt vi och bläddrade i tapetböcker. Fondvägg? Helvitt? Mönstrat? Enfärgat? OH. MY. GOD.

Viktiga människor

I lördags hängde jag, Sabine, Marina och Fia på Papa's Tapas för lite spansk middag. Underbart! Mycket skvaller blev det. Tjohej! Gick vidare till Grappa för en sommarfräsch drink och hamnade till slut på Harrys där Per och Rikard mötte upp  oss. Fantastisk lördag! Söndagen tillbringades i soffan framför lite film med Per. Aooowww... Ny vecka. Nya planer. Och en förbannat nöjd Anna. Jag försöker låta bli att tänka på det überläskiga faktumet att både Sabine och Per försvinner snart. För det ÄR läskigt... Viktiga människor. Per för att han gör mig sådär skönt stark och lugn på samma gång. Sabine för att hon alltid står på min sida. Jag ÄR lycklig. Skön känsla. Jobbet är fantastiskt. Lägenheten kommer att bli kanon. Resten kommer att lösa sig...


26 år och mamma?

Aooowww... Snyggaste hunden i stan! Och sötaste ungen! Kolla! Vuxenpoäng till mig, jag kan faktiskt vara hund- och barnvakt utan att det går åt helvete. Vem hade kunnat ana? Lustigt det där. För när jag ser Moa blir jag alldeles glad och jag tycker att hon är världens söööötaste. Men jag kan inte, under några omständigheter, se mig själv med ett barn inom de närmsta åren. Är jag knäpp? Eller ego? Förmodligen mest ego. Men jag vill ha uppmärksamheten nu. Jag vill ha roligt ihop helt enkelt. 26 år och mamma är inte en del av min livsplan. Men jag tycker att mina kompisar som har barn är coola som fan.

OHHHH!!!!!

Vid sextiden i morse skrev jag en lista (jag älskar listor). Observera att det här både är kortsiktiga och långsiktiga projekt.

- Nytt golv och nya tapeter i sovrummet.
- Måla om köket vitt, med en röd (tror jag) fondvägg.
- Nya köksluckor.
- Trätrall till balkongen.
- Utemöbler till balkongen.
- Ny säng.
- Ny spegel (jag har kraschat min, lätt som en plätt var det. Tyvärr.)
- Nya ramar till väggarna.
- Klä om och ev. måla om mina matsalsmöbler.


On fire...

Jag blir min egen död. Igår började det blixtra... Inte särskilt oväntat. MEN jag gillar inte åska. Jag är inte hysteriskt rädd längre, men när det uppnår en viss grad gömmer jag mig. När jag väl kröp fram ur mitt gömställe kände jag den delikata doften av brandrök. Hmmm... Jodå, jag hade hört sirenerna. Äsch tänkte jag och spanade ut genom balkongen. Några minuter senare tassade jag in i sovrummet för att spana efter fler mörka moln. PRECIS utanför står brandbilen och på gården är det ett jättemoln av rök. KABOOOOM. Gissar på att åskan slagit ner i en av bilarna helt enkelt. Min första tanke var ett hysterisk "Goffeeeeeeen". Den dag blixten slår ner hemma hos mig kommer jag att ligga under en filt med ipoden i öronen. Inte så smart...