träning och tidspress

BAH! Jag gillar verkligen inte att träna när jag har tidspress, det känns som att jag spraaaang igenom gymet idag! Måste dock säga att baren jag lyckades klämma i mig fungerade alldeles utmärkt... För övrigt har det varit en tung dag idag, det mesta har känts lite halvjobbigt. Småsaker som man blir glad av:
Alex
Hittade ett litet paket med skorpor igår i mitt fack på Multeum. En lite present från Alex, ibland är det så lite som behövs!

Mitt lilla husprojekt

Min snälla mamma har köpt ett pepparkakshus till mig. Gissa vem som ska leka byggare? Jag ska köpa en massa smarties och dekorera det med, sådeså! Mitt lilla nöje få dock vänta tills jag kommer upp till Sälen... Sen får väl jag och mina vänner äta upp det som fyllemat... Eller bakismat. Man får inte vara knusslig!
Pepparkakshus

Splash...

SPLASCH! Det ljudet hade jag hellre velat höra i morse när jag gled ner i bassängen för lite simning... Oh no, jag är inte så fin i kanten att jag vägrar blöta ner håret. Och nej, jag är inte ett dugg rädd för vatten (snarare tvärtom). MEN jag vägrar att gå utanför dörren med blött hår och bli förkyld... Alltså fick jag simma lugnt och fint. Guuuud sååå tråååååkigt! Jag är hellre under vattenytan än över, har nog inte riktigt växt ifrån det än! Nästa inköp får alltså bli en badmössa, jag vill dyyyka... By the way så tycker jag att Therese Alshammars tatuering är galet cool!
Tatuering

Bokcirkel...

Wow... Äntligen har jag hittat några som är lika nördiga som jag: Alex och Helena. 10:e Januari drar vi igång våran bokcirkel, första boken blir Mannen som älskade Yngve av Tore Renberg. Egentligen är böckerna bara en dålig ursäkt för trevligt sällskap, skvaller, vin och god mat. Näääeee... Lovar, vi ska nog lyckas med en och annan intressant diskussion... Också!
Yngve

Vinterlöpning

AHHHH! Vilket underbart träningspass... Dagen är räddad! Stack ut i spåret vid 10 smått livrädd och trodde att jag skulle slå ihjäl mig på alla isfläckar, men icke. Det var knarrsnö under fossingarna och jag var alldeles lycklig trots att mina batterier i min Mp3 tog slut efter första kilometern. Det var så sköööönt! Visst, jag fick passa mig lite för några små isfläckar låg minsann på lur... Kan nog leva på lyckoruset under mina timmar på jobbet!
snö

Good stuff!

Igår var det möhippa för Sabine, jösses vad roligt det var! Det har visat sig att bågskytte ger blåmärken, leenden och arga/frustrerade blickar på pilen. Efter att majoriteten av oss gett oss själva just några blåmärken och jag även hade lyckats pangat till mig själv på kinden blev det sexparty. Lägg på lite alkohol och 10 fnissiga brudar, jag vet mer än jag vill veta nu... Avslutade kvällen på dansgolvet på Harrys, Sabine het i sin fina(?) outfit. Vad fan, hon fick 300:- och 5 minuter på sig att shoppa på Myrorna! Good stuff, right?
Sabine

Kanon och kalkon

Jag hänger rätt mycket ute hos mamsen och pappsen på söndagar... And i like it! Man saknar konstiga saker från när man bodde hemma (ehhrrrmm... en sisådär 6 år sedan). Jag saknar Tipsextra på lördagarna när det var en massa folk hemma hos oss: trav, fotboll, en massa vrål och en skällande hund. Eller vänta, det var nog på söndagarna Snurre skällde, han gillade aldrig kalkonen när sporten körde kanon och kalkon. För att inte glömma Chessman som satt och pratade för sig själv eller med första bästa som orkade säga "goddag goddag Chessman" en miljon gånger... Jösses! Det är faktiskt inte så konstigt att jag har ganska bra snurr på mitt liv...

Yam-yam

Yam-yam... Jag hade tänkt ladda upp med lite naturgodis framför Idol i kväll, men det får bli Saffransbiscotti och julmust light i stället! Jag har egentligen sagt att jag ska sluta dricka lightprodukter eftersom att Anna Skipper säger att det iiiiiinte är bra. Men fasen, det går inte så bra!
Saffransbiscotti

H&M-shopping

Smet in på H&M en sväng idag och skulle testa smokingkavajen... Nej tack! Trodde att den skulle ha lite mer glamourkänsla, jag är en smula besviken helt enkelt. Däremot hittade jag ett svart linne med paljetter som jag tänkte ha i morgon till en svart satinkjol! Ett litet fynd för 149:-!
H&MLinne


Helrenovering

Pappa ringde från Sälen i morse, han har lämnat in mina älskade carvingskidor på en helrenovering. Jag lääängtar! Funderar på att ta en vilodag från träningen idag, har tränat alla dagar den här veckan. Kroppen börjar kännas trött och stel. Slutar dessutom tidigt idag... Med andra ord har jag hur mycket tid som helst åt att göra absolut ingenting!

Sälen

Såg precis att min favoritbacke "Specialen" är öppen. Om exakt en månad är jag i Sälen! Jag ska bara ta det lugnt och åka sjukt mycket skidor (sen kommer mina kära vänner upp över nyår och då blir det kaos)! Kan tänkas att en och annan chokladbit från Paradisasken slinker ner också...
Sätertjärn <--- Världens bästa...

SNÖDJUP 22/11-07


19 cm natursnö i terräng

44 cm i nedfarter

4 cm nysnö senaste 24h 


Kroppsideal

Jag är aldrig nöjd... Det är nog min främsta drivkraft vad beträffar träningen. Och nej, jag har inga ambitioner att bli ett skelett. Snarare starkare, snabbare och uthålligare. Anna Kournikova hade ju en grym kropp innan hon slutade spela tennis. Oh well, hon var kanske inte den starkaste spelaren... Men människan har inte en muskel på kroppen nu, man kan ju tycka att en elitidrottare borde veta bättre... För övrigt är Jon Olsson sveriges skönaste idrottsman!
Anna
Vem tycker du har snygg kropp?

Brandkåren

Erkänn att jag är lite söt som Harry Potter-figur? Efter ett litet besök av brandkåren blev kvällen riktigt lyckad. Och nej, brandkåren var inte mitt fel... Suss försökte poppa popcorn till kidsen... Piiiip piiip piiip... "Fire has been located, please leave the building". Jag fortsatte lugnt att babbla med journalisten och fixa fina dekorationer. Panik är inte riktigt min grej...
 Harry PotterHarry Potter
Strängnäs Kuriren (observera hur jag gestikulerar till brandmannen, dålig bortförklaring på G?)

Dagens fika...

Dagens fika:
KaffeFinska Pinnar
Jag behövde kaffet. Jag behöver spärra upp ögonen och koncentrera mig... Den Finska Pinnen behövde jag nog däremot inte, men god var den! Oh but why? Jag vill gå hem och sova...

Namnförslag tack!?

I kväll ska jag alltså traska omkring på Multeum utklädd till en liten Harry Potter-figur. Hmmm... Jag kör på den häxiga stilen... Det vill säga svart klänning och en liten häxhatt på huvudet. Åhhh... Jag får ju inte glömma min råtta som jag ska ha sitta på axeln. Min kära faster inhandlade in IKEA-råtta åt mig igår. Scabbers är ju namnet på originalråttan, men nu måste jag komma på något fyndigt. Förslag?
Scabbers

5 km löpning

Det finns en fördel med att ha ett omväxlande schema: Man hinner ut och springa när det är ljust. Nåja, åtminstone någon gång ibland. Idag blev det 5 km i Vilsta... FY FAN! Jag får skylla mig själv när jag har slarvat och fegsprungit på asfalt när jag väl har varit ute. Nåja, jag tog mig runt i alla fall... Men jag får nog skärpa mig en smula. Jag har ju sagt att jag ska behålla konditionen och inte prestera... Men någon måtta får det minsann vara!

Stop touchiiiiiing meeeeee!

Åhhh... Nu börjar det kurra i magen. Min mandarin till lunch/mellanmål fungerade sådär. Slutar jobba 15.00, sen har jag faktiskt en liten hushållerska (läs: Bea) hemma som har planer på att servera mig tacos. Smaskens! Ska bli skönt att komma hem, äta lite, slappa lite... Ska tvinga Bea att titta på Achmed, något säger mig att hon inte uppskattar den humorn lika mycket som jag. Stop touchiiiiiiing meeeeeeee, I kiiiiiiilllllll yooooou! Hmmm... Får nog bjuda fröken Grenedal på en martini innan så att hon blir lagom fnissig!

Tacos

Träning och hjärnspöken

Jag har spring i benen! Det är inte något kalasväder direkt, men när jag kommer hem från jobbet är det ändå mörkt så det kanske inte spelar så stor roll. Hur som helst blir det en liten joggingrunda, ca 4 km på asfalt. Saknar att springa i spåret, men jag är en fegis när det är mörkt... Just nu satsar jag inte så mycket på att prestera (jag försöker åtminstone hålla hjärnspökena under kontroll), det viktigaste är att inte tappa konditionen. Sen blir det hårdkörning framåt vårkanten!
Spännis

Harry Potter

Pappsens kloka ord: "Sikta högt".

Jag tror att jag börjar förstå vad han menar... Och det går bra nu! Jag har börjat fila på lite mer konkreta mål inför 2008, jag är 100% säker på vad jag vill. Det känns skönt att komma till jobbet och ha roligt... Nästa tisdag blir det Harry Potter-kväll på Multeum i Strängnäs från 22.00... Den 21 november släpps boken Harry Potter och dödsrelikerna, från 24.00 kan du köpa boken! Om inte annat kan jag och Alex bli en vacker (ehhh?) syn...

Harry Potter


Prinsessa

Wiiihhhh! Jag hittade en klänning till Sabines bröllop igår, nu är det bara Per som ska godkänna den. Ehhh... Nej, han får nog lita på min goda smak helt enkelt! Ska tassa omkring och vara prinsessaktig hela kvällen. Kuvertväskan är för övrigt mammas som hon hade när hon träffade pappa första gången, jag har "lånat" den på obestämd tid!
PrinsessaPrinsessa II


Löpträning

Jag kan knappst stoltsera med att löpträningen går särskilt bra just nu... Anledningarna är lite för många: mörker, kyla, halka... Men jag försöker i alla fall komma ut MINST en gång i veckan! Det känns riktigt värdelöst, men jag antar att det är bättre än inget...?
Vinter-outfit
Vinter-outfit...


Hugo Boss

Jag och mamsen har haft en mor- och dotterdag. Det vill säga vi har gått några varv på NK, ätit god mat, spanat in vackra Mulberryväskor och nej... Jag har inte shoppat ett smack. Jösses! Jag börjar få panik. Jag skulle ju köpa klänning till Sabines bröllop. Well, det gick inte så bra. Den enda jag ville ha var en röd klänning från Hugo Boss, men den kändes inte tillräckligt rätt för att vara värd pengarna. Jakten fortsätter...
NK


Dagens favorit...

Min favorit inom träning är helt klar Pauline Nordin. Skön tjej med ett leende på läpparna. Dessutom är hon rak, ärlig och envis som fan. Jag slutar aldrig att faschineras av sådana människor. "Work hard, reach your goal".
Pauline
Vem är din favorit?


Cavalli

Cavalli

Reklamen tilltalar mig. Den lurar mig nästan... Men jag är faktiskt inte imponerad av kollektionen. Och det är så jävla synd för jag vill älska den. Herregud, vem älskar inte lyx?


Naturgodis och Grey's

Jag och Flisan passade på att ta igen lite skvaller igår,  i Uppsala träffades vi i princip varje dag och när vi bodde ihop i Aten umgicks vi ju dygnet runt (utan att slå ihjäl varandra)... Alltså finns det en del att babbla om när vi inte har setts på ett tag. Efter ett besök på Grappa bunkrade vi upp med naturgodis framför Bonde söker fru och Grey´s anatomy... Är det bara jag som hellre äter naturgodis än vanligt godis?
Mums


Partner in crime...

Idag känns det heeelt okej att sitta inspärrad på kontoret... Jag har lunch nu, men totalvägrar att gå utanför dörren. Jag anser egentligen att man bör ta sig ut på lunchen. Åtminstone när man är som jag, kontorsluft har en sövande effekt på mig. I kväll blir det i alla fall Grappa, en Italiensk restaurang med skandinaviska
influenser, med Flisan (min partner in crime från Aten-tiden). Bästa pizzarestaurangen vad beträffar maten och atmosfären. Jag kör nog på min vanliga:

Parma
Parmaskinka, ananas, tomat, mozzarella & ruccola
Parma, pineapple, tomato, mozzarella & arugala

Grappa

Pannkakor

En viss herre lyckades göra mig sjukt sugen på pannkakor igår:
Pannkakor
Smaskens till kvällsmat!

I'm back!

Ahhh! I'm back! Har ju gnällt en del om att träningen inte gått som jag vill och att jag varit allmänt trött och less. Well.... Idag gick det skitbra! Jag har ingen aning om vad det beror på, men jag har mina aningar (läs: mindre fester)... Min kropp och mina tankar är kompisar igen. Det börjar med andra ord ge resultat. Jag vet att svackor är normalt, men jag har jävligt svårt att acceptera dem!
Spännis IISpännis I

Jennifer Aniston

Suuuuck... Jag vet i fasen om jag vill lägga mer pengar på mitt hår nu. Jag vill inte vara blond, jag vill vara brunett. Lite lagom brunett ala den här bilden på Jennifer Aniston... Men mitt satans hår är väldans skandinaviskt och vill inte alls som jag vill. Funderar på att ge upp och återgå till mitt liv som blondin.

Perfektion