Charlotte York

Charlotte
BigJag är hooked när det gäller Sex & the City och nu har jag precis fått veta att jag är som Charlotte York. För tester på internet talar alltid sanning: You are a teensy bit spoiled but very sweet. Your friends love your idealistic points of view, even if they might tease you for it. You prefer more classic clothing but find a cute sexy twist to put on it. You have a very strong opinion about... Bla bla bla... Sen har jag även fått veta att Big är min idealman därför att: You like a man that is hard to get, but who really is a man. You are looking for passion and for someone who gives you butterflies even after 6 years. Hahaha... Förlåt, men jag måste skratta... God damn jag tror på sånt här!!!!


Bästaste bästa

BineÅhhhh det här är superläskigt! Jag ska vara utan min bästa vän i över 3 månader... Gissa om det blev många tårar igår? Dumma Sabine! Mitt ego vill att hon ska stanna kvar... Faktum är att vi helst ska bo väldigt nära varandra också, helst i husen bredvid så att man bara kan stampa in om man vill. Nu är det ett gigantiskt hav som skiljer oss åt. Blääää!!! Det kommer att bli galet tomt utan henne... Vem ska nu tala om för mig att jag inte är ett pucko? Jag har aldrig varit så glad över modern teknik som nu... Jag får leva på MSN helt enkelt... Och boka flygbiljett. Undrar om jag kan åka i morgon? 

Shark!

SharkAHHH! Tvångstankar big times... Passade på att träna nu på förmiddagen eftersom att jag ska jobba i kväll. Påsklov betyder galet mycket barn i poolen nedanför gymet och jag fick en sån jäkla lust att skrika "SHAAAAARK!!!" och peka hysteriskt. Hmmm... Kanske blir en hel avhandling. Besöka badhus i sverige, skrika "shark" och dokumentera rekationerna... Herregud, folk tror ju att hajar finns i Mälaren och vägrar att simma på djupt vatten. Jag känner minst två manliga (?) killar som är övertygade om att så är fallet. De skulle bara veta vilka firrar som är farligast av alla: Mörtarna! Slemmiga och äckliga!

Lite lika kanske...

Jag?Ismo kallade mig för Paddington för ett tag sedan... Oh well, det kan jag leva med. Han är ju supersöt! Och nu började jag fnissa för mig själv när jag läste att han är en god liten björn, men inte alltid så lätt att sköta. Även om han vill väl medför hans naturliga nyfikenhet och klumpsighet vanligen, att resultatet av även enkla uppgifter, blir en fullständig katastrof. Okej, jag brukar klara mig från katastrofer... Men lite lika är vi nog allt, spana in uppsynen! 

Victoria Beckham

Den jäveln... Hon har mina drömglasögon.
Fashion'
Jag har letat och letat... Men jag hittar inga andra jag vill ha.
Och nej, jag vill inte ha ett par H&M-bågar.
Chanel
Dessutom har bruden en grym tatuering...
Tattoo

Sidvändare...

Roger NilssonMitt lilla Sälenprojekt på bokfronten visade sig vara ett lyckat val: Roger Nilssons Mot stormens öga. Jäklar... En riktig sidvändare. Och så gnäller folk på mig att jag är rastlös? Men jag kan ändå förstå den där drivkraften lite, en strävan efter mer. Nya kickar, nya upplevelser. Allt för en adrenalinkick. I boken finns hans mest spännande seglatser samlade, läs och njut! Man kanske skulle ta och segla jorden runt i alla fall? Eller bara flytta...

Jag vill iiiiiinte!

Jag vill INTE åka hem! För sjutton... Hem betyder fatta svåra beslut. Sälen betyder backe, natur eller stugan? Nog så svåra val ibland, men inte särskilt livsavgörande. Oh well, har haft en helt underbar dag i backen. Både lite fartlek och lite glassande. Och vem står bredvid mig i liften om inte Mange Norrby? Vad är oddsen? Även om jag visste att han var i krokarna är sannolikheten att stöta på varandra rätt liten. Efter lite flumflum stack jag över till andra sidan och efter några åk till begav mig hemåt... Hem till varm choklad och ostmackor i solen på terassen. Åh... Fucking jävla underbara liv. Ibland så...

Ei saa peittää

AlexJag har kommit på varför jag och Alex är kompisar. Nog för att vi har sjukt mycket gemensamt, väldigt konstiga saker dessutom. Vi vet båda vad "Ei saa peittää" betyder. Vi brukar nämligen båda stirra på elementet på toaletten uppe i Sälen i våra respektiva hus. Och okej, litteratur är väl en annan gemensam nämnare. Ehhh... Och skointresset. Men nej, vi är kompisar för att vi är manliga(!!!) som spelar på våran kvinnlighet. Alex brukar spöa folk på krogen och jag leker hellre med en fotboll än filar på naglarna. Låt er inte luras av den vackra bilden, bakom ytan sitter en Emil i Lönneberga och filar på sitt nästa hyss...

Djävulskt!

Med varm chokladPuh! Efter 1.3 djävulska mil på längdskidor med pappsen börjar det bli dags för lite afterski! Vi stack iväg på en liten tur upp mot Storfjällsgraven... Började riktigt bra och vi bestämde oss att fortsätta mot Hemfjällsstugan... Någonstans där tog spåren slut och det var bara att börja klättringen uppför...
- Anna, jag tyckte jag såg en hägring... En stuga.
Så illa var det... Blev alldeles lycklig bär vi nådde fram till Hemfjällstugan, delade på en cola och en snickers och stack vidare. Där blev det überjävligt! Det blåste iskalla vindar trots solsken och jag började seriöst fundera på om jag skulle dö. Alla känslorna var som bortblåsta ner vi kom ner i lä och åkte de sista 3 km till bilen. Jag är helt klart värd afterski idag... Varm choklad med minttu någon?

Rastlös gen?

Jag&kusinJag: Myser du med karln?
Kusin: Nej, han har inte kommit hem än... Så jag ska ut på krogen!
Jag: Och bli kalasfull!
Kusin: Nej, SALOOONGSBERUSAAAAD!
Jag: Ja... För det är ju våran starka sida...

Vad har vi? En rastlös gen? Vi är skrämmande lika... I stället för att ta ett djupt andetag och ta det lite lugnt kör vi på duracellstilen. Full fart framåt, 110%. Låt oss säga såhär: Vi är jävligt efterkloka... Men jag tror att jag har lärt mig lite (mycket?) av mina misstag. Så nu kör jag Duracellkaninstilen litegrann, det finns nog bara en som klarar av att plocka ur de där batterierna. Men jävlar om han skulle göra det för ofta...

Galna människa!

Galen man!Passade på att tassa ner till Hundfjället idag och spana in "Uppåt Väggen" (springa uppför Sälens brantaste nedfart och åka ner)... Stod och skrek lite på sidan om och blev faktiskt liiiiite småsugen, men efter att ha sett en och annan människa komma kanande ner i 45-graders lutning började jag tvivla lite. Vem springer jag in i sen om inte Sundblad, en gammal vapendragare från Uppsalatiden. Tamejfan, mannen hade gjort det. Jäklar, jag är imponerad. Men vad fan, springer man Lidingöloppet på 2.25 är det klart man studsar uppför Väggen och ner igen. Dum jag är. Japp, det är väl bara att börja träna inför nästa år?

Inte varje dag...

Jag är imponerad! Inte varje dag man får se en äkta blivande tv-profil på tv. Jag får nog börja titta på trav lite oftare och inte bara när pappa kikar. Mitt lilla tjut och min gapande mun i onsdags när jag fick se Mange var nog värt en hel del. Vänta bara, jag ger mig fan på att han kommer att sitta i studion inom ett år och dela med sig av sina experttips. Mange, ska vi slå vad? Om du får jobb får jag tröjan?
mange

Galet glad

Ostadigt i backenStenhårda backar, strålande solsken och en galet glad Anna. Det blir inte mycket bättre än såhär! Nu börjar jag dessutom få lite ordning på min nya dator. Vem vet? Jag kanske till och med får lite jobb gjort... Kanske... Passade på att spana in Bäckahoppet idag. Allvarligt?! Vem göööör det? Jag frös när jag stod bredvid och trampade i snön, att hoppa i en bäck med skidorna på kändes ganska omöjligt. Fast vad fan, en vadslagning och jag hade säkert gjort det. Bara för att... Hur som helst, grymt nöjd med dagen! Sitter här och är alldeles fräknig, men ack så lycklig. Jag vet, jag är så grymt jävla bortskämd... Men en skoter hade varit trevligt att leka med, får nog krossa spargrisen... Och råna en bank (eller två?).

Död mus...

Död musDagens fynd: En väldigt död mus bakom en byrå. Stackars mamma kröp upp i soffan, jag fotade och pappa plockade bort den. Vilken parodi... Men mushelvetet satt på väggen, vilket betyder att någon måste ha tryckt till byrån och dödat stackaren. Pappa dricker öl, jag snackar skit med med polare över msn och mamma smider planer på hur hon ska lyfta på täcket ordentligt innan hon somnar. Stackaren kan ju ha polare... Jag kom med det lite mer konkreta förslaget: Musfällor. Herregud, en liten mus. Det kunde ha varit en stor fet råtta.

Hot stuff

BokcirkelHeta diskussioner igår när bokcirkeln träffades... Feminism vs... Ja, vs. något annat. Jämställdhet kanske? Men på alla punkter? Är det inte skönt att få vara sådär tjejig ibland? Men jag vill fortfarande ha högre lön. Vad är jag då? Jag oooorkar verkligen inte byta däck på min bil. Men jag har faktiskt ingenting emot att tvätta. Jag tycker att det är helt okej att städa och laga mat, om jag slipper det 5% av gångerna. Och om jag slipper skruva ihop Ikea-möbler, koppla ihop tv-apparater och annat tråkigt. Usch... Jag är nog inte så bra som feminist... Det är ju en skön känsla att veta att man klarar sig själv, men få vara liten och hjälplös ibland. Sådeså.

Sälen... Countdown.

Ca 2.5 timmar kvar innan bilen rullar till Sälen. Sådär. Sista tvätten är tvättad. Väskan är framsläpad. Lägenheten ser hyfsad ut. Jag ska bara. Jag ska bara köpa en dator, jag ska bara packa, jag ska bara hämta mamma... 14.00. Off we go!
Min lägenhetMin lägenhet

Frihet under ansvar...

SkyttenMen åhhhh.... Dum jag är! Alex "gnäller" alltid på mig och mina tendenser till att vara en äkta frihetsälskande skytt. Oh well, det är väl inte direkt några falska anklagelser hon kommer med. Det är JAG. Jag är sådan. Frihet under ansvar passar mig... Det är inte så att jag är helt opålitlig och bara ställer till det (även om det har hänt). Men jag känner mig lätt instängd och jag blir fort uttråkad. Jag har väl i princip trott att rätt person kan få mig att lugna ner mig... Ehhhh... NEJ! Det handlar mer att ha någon som är som jag... Som låter mig tassa iväg lite, som hänger på ibland, men som framför allt låter mig komma tillbaka.


Recept ala Anna

CharlotteRecept:


Per
Parmapizza
2 flaskor rött vin
1 flaska champagne
Melodifestivalen


Bra. Bättre. Vi.


Oh, taking a fight is a life of a hero

Dagens skratt.

Bakgrund: En tjej i 14-årsåldern kom fram till mig på jobbet och ville ha en specifik bok av Sofia Hedman. Bredvid henne stod hennes kompis och höll i boken Kanske ett liv av samma författare.

Tjej 1: Duuu... Visst jobbar du här?
Jag: Mmmm...
Tjej 1: Jag vill ha ett liv?
Tjej 2: Meh! Du kan väl inte fråga henne om ett liv? Det får du väl skaffa själv!!!!
Tjej 1: Boken HETER det. Det är SAMMA författare som till den DU håller i.

Oh yeah. Jag älskar mitt jobb!

Hot librarian!?

Mer jag...Jag? Bibliotekariestereotyp? Knappast... Jag är alldeles för sportintresserad för att vara bibliotekarie (bibliotekarier applåderar försiktigt, de gapar och skriker inte), outfiten idag består av en kort lite trashad jeanskjol (fy skäms), dessutom är jag blond och inte brunett (allmänt känt att brunetter är smartare) och till råga på allt: Jag blir road av serien Gossip girl (bibliotekarier ser rysk dockteater). ÅH nej, jag är FEJK!


Åhhh nej!

Katastrof! Min frisör ska flytta till Dubai! Det gåååår inte, hon fåååår inte. Hon är ju min livs levande bikt. Jag kan berätta ALLT för henne, hon vet nog praktiskt taget ALLT om mig. Nåja, allt som hon inte svimmar av. That's it. Jag åker till Dubai och klipper mig. Nu har hon lurat på mig en ny produkt som är PERFEKT för mitt hår. PERFEKT! See my point? GAAAHHH!
Världens bästa!

"Save The Last Dance For Me"

last dance...You can dance-every dance with the girl
Who gives you the eye, let her hold you tight
You can smile-every smile for the girl
Who held your hand neath the pale moon light
But don't forget who's takin' you home
And in whose arms you're gonna be
So darlin' save the last dance for me

Oh I know that the music's fine
Like sparklin' wine, go and have your fun
Laugh and sing, but while we're apart
Don't give your heart to anyone
But don't forget who's takin' you home
And in whose arms you're gonna be
So darlin' save the last dance for me

Baby don't you know I love you so
Can't you feel it when we touch
I will never never let you go
I love you oh so much

Wow... Vi. På våra villkor.

Hermès

Hermes
Önskas:
Hermès übersnygga armband. Silverkant. Inte guldkant. Måste matcha klockan.

Jag är ju bara ett barn

Lilla AnnaNej men vänta nu, jag kan inte ta sådana här beslut. Jag är ju bara ett barn!!! Eller? Har jag missat något nu igen? Okej, okej... Egen lägenhet, körtkort, bil, jobb... AHHH! Oh fuck. Jag ÄR vuxen. Put my trust in one person? Hur läskigt som helst. Ta ett djupt andetag och bara låta saker hända. Klarar jag det? Känslomässigt vill jag, men rent praktiskt... Åh gud vilken tönt jag är. Det är ju vi, vi fixar sånt här.

Was a time when I wasn't sure
But you set my mind at ease
There is no doubt
You're in my heart now


Om jag vore en skiss...

Skiss

Tighta

Yeah babyArrghhhh... Min plan är (var?) att behålla mina superbraiga morgonrutiner även om jag oftast jobbar kväll. Oh well, det går sådär. Särskilt om man bestämmer sig för en halvvild utekväll på lördagen och bara mååååste skvallra med polarinnorna (Emelie och Madde) på söndagen och man liksom aldrig lyckas ta sig i säng. Jag försöker alltså säga att jag fortfarande känner mig sliten. Men vad fan, jag hade galet roligt i lördags vilket mamma brutalt avslöjade när hon kom in i min lägenhet igår eftermiddag och alla kläder låg på mitt soffbord. Jag? Nykter? Ehhhh.... Kanske inte sådär jätte. Men om man får sörpla på goda drinkar, studsa runt på dansgolvet och klämma på tighta hockeyrumpor kan man liksom inte klaga... Bilden ljuger. Håret är i flätor, luvtröjan är på och ögonen är sömniga...

Skräpbil

Min bilIbland får jag för mig att min bil är ett ställe där man samlar på konstiga saker. Jag förstår fasen inte hur det går till, men det hamnar ALLTID saker i den. I lördags eskalerade det på ett högst märkligt sätt. En proteinbar, en dvd, en cd-skiva, papper från jobbet... För ovanlighetens skulle plockade jag faktiskt in allt när jag parkerade bilen utanför lägenheten. Nu återstår det bara att rensa bland cd-skivorna och i alla fack där jag förmodligen kommer att hitta ett och annat intressant! Jag som hade som intresse att skälla på mitt ex och allt hans skräp...


Strängnäsreklam

Strängnäsreklam

Naaaawwwwww.....

Jag är en dum kossa...

KossaIbland blir jag så trött på mig själv. Så fort jag börjar bli en smula trött börjar jag svamla, tala osammanhängande och säga riktigt PUCKADE saker. Igår var jag hemma hos Dado och Alex efter jobbet och drack varm choklad (ville inte lämna Strängnäs)... Alex gnällde lite över att mjölken var slut och erbjöd mig att hämta ny och kläcker den sköna kommentaren:

- Var har ni den?

JAAAA... Vad fan trodde jag? Att de har en kossa som betar utanför lägenheten mitt i Strängnäs? Det jag egentligen undrade var visserligen om kylen var den till höger eller vänster... Men ändå. Jag är en dum kossa när jag är trött.

Nervös?

02.36: Har inte du lite för mycket kläder på dig?

Borde jag bli nervös av sådana mess? Nej, icke... Jag kunde inte låta bli att fnissa för mig själv mitt i natten. Jag vet preeeecis hur han har gjort. Knåpat ihop ett mess på fyllan och skickat det till hälften av alla tjejer i hans telefonbok. Jag känner mig nästan speciell. Sådär går det när man skickar fyllemess till sin bästa vän, hon vet...

Parfym

LacosteEftersom att jag lever något slags hemmafruliv utom den där frugrejen för tillfället hinner jag göra av med lite för mycket pengar. Jag försöker intala mig själv att det inte är bra att tröstshoppa, men det går sådär. Idag slank det med en ny parfym: Lacoste - touch by pink. Jösses! Lite för många minnen av min nuvarande Gucci - envy me. Både positiva och negativa ska jag väl tillägga... Ny parfym = nytt liv? Ehhhh... Tveksamt, men en början!

Gossip Girl

Gossip GirlSnart ska jag studsa hem från jobbet! Jag och Fia ska slötitta på Gossip Girl och I huvudet på Gynning. Jag vet, jag borde skämmas. Jag borde se något kulturellt... Men icke! Har mango och vaniljkesella i kylen som ligger och väntar på oss. Och en stoooor kanna vatten. Wow, vad nyttig jag känner mig! Oh well, massa tid över till träning nu. Ska brainstorma lite med Fia och försöka ta något slags vettigt (?) beslut. Over and out...

shake the...

RihannaIt's gettin late
I'm making my way over to my favorite place
I gotta get my body moving shake the stress away
I wasn't looking for nobody when you looked my way

Sol. Elljusspåret. Ett leende.

En timvikaries bekännelse

Uttråkad7.00-9.00: Försöker att komma på en bra anledning till att gå upp. Drabbas av Multeumabstinens.
09.50: Flyger iväg till gymet.
11.30: Tidig lunch. Jag har inget bättre för mig.
12.15: Storhandling på ICA maxi.
13.30: Uttråkad igen. Långpromenad i solen.
15.00: Går till jobbet. Försöker fördriva tiden i affärer.
16.00: Börjar äntligen jobba.

En jävla dag och jag har redan panik...


Dagbok

Ur min gamla dagbok:

- Jag vill hångla. Jag tänder till och med på den gröna gubben.
- Å fan... jag tänder mer på den röda. Det är lite mer förbjudet.
- Den gröna är coolare. Han blinkar när han kommer.

(Jag och Emelie)