Inte möjligt!!!

Åh gud... Jag hoppas veeerkligen att min kära far driver med mig. Vaaa? Inga tapeter i lägenheten...? Det är inte möjligt. Icke, icke... Men jo, tydligen. Jag har faktiskt helt seriösa planer på att ringa och skrika lite åt dem. Det kaaaan funka. Om jag skriker på ett trevligt sätt? Vad fan, de kan gott slänga upp de där tapeterna på fredag morgon. Jag blir gaaalen. Jag har inte tid med målare. Jag ska plugga. Min framtid står på spel här. Jösses, jag längtar tillbaka till Aten... På något sätt är det så mycket lättare att fly. Särskilt när jag inte längre kan gömma mig för... DET.

Elitstyrkan

Med en elitstyrka bestående av moi, Mina, Elinor, Emelie, Helena, Steffo, Smögen, Bergman, Martin och Tony kan inget gå fel.  Det gjorde det inte heller. Lite förfest här på taket och sedan hamnade vi på Värmlands, hur det gick till är jag liiite osäker på faktiskt. Blev lite barhäng och en schysst avslutning på dansgolvet... Fick dessutom utöva lite grekiska med tjejen i garderoben... Hjälp. Mina, Elinor, Martin och Bergman kände sig lite extra tappra och drog vidare till BJ efter stängning. Jag, Steffo och Tony tyckte att hamburgare funkade bättre... På vägen hittade vi den förlorade sonen Smögen med sin flicka och därmed utökades vårat sällskap. Lite småflummande och sen tänkte jag ta siktet mot min kära säng. Steffo och Tony såg till så att jag kom hem säkert... Sen fick jag för mig att jag skulle diska.. Och sen kom Mina, Elinor, Bergman och Martin inramlande. Så det blev efterfest i stället och lite(?) hoppande på vardagsrumsgolvet till sisådär 6 i morse då Martin och Bergman begav sig hemåt till 10:an. Mina fick låna en madrass... Så idag blev det pizza och film med brudarna. Smögen, jag har tråkiga nyheter... Brunte klarade inte pressen igår och befinner sig nu i tottohimlen. Rest in peace.

Westernridning

Jag är nog mer effektiv än jag tror. Var sjutton kom de där sju sidorna ifrån? I mitt huvud är jag fortfarande kvar på noll. Antingen är jag oerhört självkritisk eller så... Ja, vadå? Prestationsångest som fan. Jag skiter i alla andra, men att erkänna inför mig själv att något är mer än jag klarar av? Nej tack. Så nu är det le-och-var-glad-det-kunde-vara-värre-principen som gäller. Jag kommer nog att vara helt insöad ett tag framöver... Litterär kompetens, kulturellt kapital och litterär kanon. I kind of like it... Men just nu känner jag för att däcka hemma hos Lisa med lite glögg och pepparkakor. Just ja, min nya framtidsplan: Westernridning. Yeah. Bara tanken att få komma upp på hästryggen igen... Det är liksom JAG. Hela mitt liv... Och det är tomt utan det.

Klackfart

Kunde inte låta bli att le lite idag åt en kompis kommentar (för "evigheter" sedan) om tjejer med höga klackar. Han påstod att man fick lägga på fem minuter för att vi har "klackfart". Och det var ungefär så det kändes idag när jag stapplade iväg till skolan i mina nya bruna stövlar. Men åhhh de är så värda det. Fick dessutom tillbaka mina svarta stövlar idag, ordningen är återställd. Framåt kvällen träffades jag, Lisa och Ida på Orvars för att trycka i oss lite Grekburgare... Ohhh... Heaven. Blev det sedvanliga hästsnacket, sen passade jag och Lisa på att dra några skrönor från Aten. Massa trevligt med andra ord. Igår stod bio på menyn, Marie Anoinette... Wow, vilken estetiskt vacker film. Jag blev dessutom småkär i Axel Von Fersen. Hoppsan. I morgon är det glöggkväll... På fredag har Bergman bestämt förfest här. Och det vore ju faktiskt elakt att säga nej. Nu har jag dessutom fått en intervju med en viss chef till min uppsats bekräftad. Jag ska nog ta och fira med lite sömn... Natti!

Helgen back home

Så nöjd såååå! Har haft en alldeles underbar helg back home. Idol-kväll i fredags hos Charlotte med redan nämnda, Sabine, Emelie och Mina. Jag tror inte att vi såg så mycket av själva programmet, vi ägnade oss nämligen åt livsviktiga diskussioner i stället (läs: killar, ragg, skandaler... osv). Hmmm... Nåja, ganska viktiga då. I lördags blev det förfest hos Madde och Nybron. Weeeeiii! Okej, jag skulle ljuga om jag sa att det var årets utekväll.. Men jag hade så jäkla kul, träffade en massa roliga människor. Åkte tillbaka till Uppsala i morse, egentligen skulle jag ha åkt igår kväll... Men sen lovade Micke filmkväll och det sällskapet var ju massa trevligt sååå... Fröken här var uppe med tuppen i morse, underbart! Dagens citat: "Anna, det borde stå trubbel i din panna som varningstecken"... Saaay whaaaat? Jag känner mig förolämpad... Tror jag.
Emelie&jag


Mitt hjärta...

Jösses, jag pallar inte fler nyheter ny. Även om det är glada sådana... Mitt hjärta liksom stannar upp väldigt ofta numera. Men wow, det är häftigt. Igår blev det en helkväll med Marina, Fia och Sabine. Myspys med kex och ost... och en jäkla massa babbel. Grundplanen var film men vi kom aldrig så långt. Nåväl, det blev en übertrevlig kväll. Och så fick jag presenter... Underbart! Så nöjd så! Lilla Elsa höll sig ganska lugn så länge hon fick vara i centrum, snacka om allas lilla gullegris. Köpte fina glas av Charlotte igår också på Cervera, de kommer att bli alldeles toksnyga till mitt svarta porslin. Nä, nu ska jag kurera min hals... Ont, ont... Och gud det är så spännande att vara hemma! Det ska bli intressant att se hur det slutar...

Eskilstuna

Wow... Jag gillar verkligen att vara tillbaka i Eskilstuna! Idag har jag haft en nyttodag... Först ett läskigt tandläkarbesök. Inte direkt mitt favoritnöje(även om jag inte lider av någon större tandläkarskräck), men mina tänder är tydligen i prima form. Var och fikade hos mamsen på jobbet och pustade ut... Nice! Därefter traskade jag iväg till min kära frisör. Japp, det blev en drastisk förändring på minus 20cm hår... Ojojoj, minst en person kommer att döda mig. Sen var jag och fikade med Charlotte på sommarens stamhak, mucho nice... Blev en snabb runda på stan också. Kom nyss hem från Emelie, en soft tv-kväll med henne, Linda och Charlotte. Ahhhh! Jag vill flytta nuuuuu.... BUMS!

The end...

Gud. Jag hatar avsked. Sista dagen pa praktiken och sista dagen i Aten. Jag tror att jag maste grata en skvatt... Det kanns konstigt. Vada? Jag bor ju har... Jag kan inte aka. Eller? Hmm... Det ska bli liiite skont att komma hem. Men nagot sager mig att jag kommer att sakna livet har (forutom den bristande varmen i lagenheten). Jag vill inte alls att det ska vara sista fikan pa terassen, jag vill inte alls saga hejda och jag vill INTE packa. Suck... Fem veckor... Evigheten visade sig vara en smula tidsbegransad. Men okej, jag saknar alla hemma...


Let me go home
I?ve had my run
Baby, I?m done
I gotta go home
Let me go home
It will all be all right
I?ll be home tonight
I?m coming back home


Snurrig...

Gud jag blir helt snurrig av vadret har... Nar det varmt igen. Tuuuur att jag kopte en varm jacka. Verkligen. Jattebra. Men vet ni? Jag klagar INTE. Just nu sitter jag och letar litteratur om hastar pa Kreta pa en forskares begaran. Lite detektivarbete... Jag gillar blandningen av sprak har nere... Svenska, engelska, danska (Vibeke ar fran Danmark), norska (tva tjejer i varan alder... nice!), grekiska(sa gott det gar... inte mycket)... For att inte glomma alla boktitlar pa franska, tyska och annu varre: ryska. Inte alltid helt latt. Efter jobbet ska jag och Lisa ta oss till Ermou och ata Gyros classic, mumsi! I morgon blir det fika pa svenska institutet, chefen sjalv kom nyss forbi och bjod in oss. Trevligt, trevligt! Inte manga dagar kvar nu... Markligt.

Iglooooo...

Wow... Jag trodde inte ens att det var mojligt att frysa i Grekland. Men nu ar det bevisat! Det har varit sjukt kallt har hela helgen, runt 12 grader och annu kallare pa natterna. Det blev shopping i ett kopcentrum i lordags, det var tokstort och folk overallt. Yabba! Underbart! Jag investerade i en varmare jacka av forklarliga skal. Igar var vi pa Arkeologiska nationalmuseet och strosade runt i nagra timmar... Sen satt vi pa balkongen inlindade i filtar och forsokte varma upp vara frusna kroppar i solen. Nar den rackaren forsvann tande vi ljus i hela lagenheten och drack varm choklad. Hmmm.. Vad hande? I torsdags hade jag ju kjol och linne... Aja...

My first hallelujah moment...

Sist det var kallt har nere forsokte jag lufta elementen i hopp om att fa lite varme i dem (aven om jag nog insag att de inte ens var pa).... Men icke, nyckeln till den gick i flera delar. Josses. Men igar hande nat, det borjade knappa i elementen... OHHH! Vaaa? Nej nuuu! Jag och Lisa knackade pa hos grannen for att lana hennes nyckel.. Bla bla bla bla.. Hon pratade i telefonen och hade iiiinte tid med oss. Hon var tillrackligt upptagen for att stanga dorren och lamna hunden utanfor (lite till varan gladje dock)... Ajda. Det var bara att knacka pa igen och sen fnissande bege oss tillbaka till lagenheten. Lite senare knackade hon pa och kom in och hjalpte oss med elementen. Och jag fick igen for att jag stiftat bekantskap med hunden genom en springa pa balkongen... Den bestamde sig for att mitt byxben var hur kul som helst att hanga i... Den andra hobbyn var att bita mig i tarna... Men den ar galet sot! Seeen kom hennes moster in till oss och da sparade det ur, hon var en galen nypa-i-kinden-tant. Men okej, lite sweet. Hon verkade i alla fall gilla mig! Nu far vi bara hoppas pa att de later varmen vara pa i varan lilla igloo! HALLELUJAH! Idag har vi strosat runt pa Filopapposkullen och kikat lite pa Sokrates fangelse, en liten idyll mitt i stan.