En dag i mitt liv...

image510
Bibliotekarie-style... Off I go!
image512
Fokuserar på mitt älskade jobb...
image514
Hämtar upp mina älskade homies...
image515image517
Hänger med Fia och Rebecca i Strängnäs..

Goooooood natt!


Tattoo

image509Jag vet inte varför, men på senaste tiden har tatueringar varit ett hett samtalsämne bland mig och mina kära polarinnor. Kanske för att det är sommar och man får visa upp vissa kroppsdelar lite mer. Varför är det så himla roligt? Jag har sagt en tatuering och sen... NO MORE! Men jag vill ha en till, en liiiten till! Men jag vet inte var och jag vet inte om det är dumt. Jag vill ha: XXVI X någonstans på kroppen! Ett tag ville jag ha den på insidan av handleden, men nä... Revbenen på vänstersidan? Eller bygga ut den jag har? Men det blir nog konstigt. Vilka problem jag har... Det slutar nog i ingen tatuering alls. Kanske. Och vad de romerska siffrorna står för kan ni ju klura på...

Nova goes kändis

image507Jag ägnar min dag åt att fixa nya knubbetiketter till barnavdelningen... Under temat "djur" finns numera en bild på världens sötaste Nova (med risk för att Per kommer att kräva mig på pengar). Nåja, etiketterna är bara tillfälliga så han får minsann låna ut hennes söta tryne ett tag. Inte alla som får stoltsera med en egen bild på ett kulturhus...

That Uppsala thing

image506Nu börjar jag tycka synd om mig själv på riktigt. Och det börjar dessutom kännas riktigt, riktigt konstigt. Valborg har betytt galna dagar de senaste åren. Uppsalaåren. Studentåren. Nu då? Inte en chans... I want that Uppsala thing! Den där känslan. Men egentligen tror jag att jag bara tror att jag vill ha det. Faktum är att jag kände mig ganska less förra året, pallrade mig inte ens iväg på galoppen. Om sanningen ska fram föredrar jag nog att dricka champagne med trevligt sällskap. Men ändå...

Fröken fräken...

image505Ismo gnäller på mig och att jag sminkar över mina fräknar... Så nu har jag lovat att trappa ner på sminket. Vi får väl se hur det blir med den saken, men jag kan inte låta bli att tänka på en Pippi Långstrump-replik: "Jag är fräknigare och vackrare än någonsin. Fortsätter det så här blir jag direkt oemotståndlig". Man kan ju hoppas att det är så i alla fall... Och fräknarna är faktiskt ett übersäkert vårtecken!

Attans

image502Nu har jag gjort något dumt känner jag... Åtminstone om man ser det ur en killes synvinkel: Bokat biljetter till opera mitt under fotbolls EM. Jag skyller på att jag är tjej och inte håller reda på sådana viktiga datum. Jag borde förmodligen ringa och boka om, plus slå faster en signal om lån av lägenhet. Sådär går det när man ger mig fria händer... Det är inte så att jag tycker att fotbolls EM är sjukt oviktigt och att han minsann får skita i att Sverige råkar spela mot Spanien... Nej, nej... Faktum är att jag gärna hänger med mina kompisar då och... Japp, tittar på fotboll. Så om jag nu måste boka om kan jag leva med det. Fan, vad sjukt snäll jag är!

Mitt liv i bilder

image490
Fredag kväll: Coola solbrillor, sol och hög musik hela vägen ner till Täckhammar för en filosofisk vinstund.
image491
Lördag morgon: Om man inte behöver lyfta huvudet från kudden och har den här utsikten måste man bli glad...
image492
Fina, fina Nova...
image495
Lördag kväll:
Partaj i Strängnäs med Rebecca och hennes homies!
image496
Ett säkert sommartecken...

Och kvällens bästa kommentar av Rebecca i underkläder: Anna hämta kameran och ta lite pics...

Inte så illa som det låter, men mitt ansiktsuttryck var nog ganska oslagbart....
image497
Rebecca, lite mer anständigt klädd, målar tånaglarna... Det är fantastiskt att vara tjej!


Raggningsknep...?

- Hej...
- Hej.. (blänger snett)
- Du är inte från stan va?
- Nej... (försöker ignorera)
- Det är en trevlig stad.
- Mmhmm... (snälla försvinn)

Sen fick jag höra hans livshistoria. Vad är det för fel på folk?

Inte alltid som man tänkt sig

image489Ehhh... Gårdagens partykväll med underbara Åsa, Anna och Linda fastnade på Täckhammar med några flaskor vin som sällskap och oerhört filosofiska diskussioner när Per och Oskar dök upp. Vem är chefen i förhållandet? Vad ska framtida barn heta? Är det okej att tjejen kör bil? Hur mycket kan/får man ändra en pojk/flickvän? Oh ja, det blev en mycket trevlig kväll trots att vi valde bort dansgolvet. Vaknade i morse av att en viss herre trodde att han var döende (minst)... Efter att ha kickat (nåja) upp honom latade jag mig lite till, kravlade mig upp, fick frukost av snälla mamma Norrby med Åsa som sällskap och sen lyckades jag vara på jobbet i tid i Strängnäs. Fantastiskt av mig!


Mina nya darlings!!!!

image488

Småkriminella

Ehhh... Dagens lunch visade sig bli lite småkriminell. Alex kom förbi Multeum med en filt i högsta hugg, så vi knatade iväg och köpte lite Sushi. Hittade några pinnar på sidan om och sen norpade vi kniv och gaffel i plast, men mest för att en servett ingick... Parkerade oss på en gräsmatta tillsammans med några änder som kröp upp på filten och ser man på! Där satt en liten prislapp på besticken... Jag som hade spatserat ut från ICA med dem uppstickande ur fickan. Jag är nog inte så bra på det där med att snatta. Antal kriminella gärningar med Alex är nu uppe i två!

Chiclit åt folket!

skräp?Jag älskar mitt jobb som bibliotekarie! Och jag älskar att få lämna in små listor på inköp... Ohhh! Trots lite stress att få klart den nya listan känns det ändå okej, det är en liten utmaning. Jag har inte på långa vägar lika mycket erfarenhet som kvinnan jag för tillfället ska ersätta och det är skönt att ha en hel byggnad med mentorer att fråga när allt känns kaosartat. Idag blev det ett extra inköp, lite skräplitteratur faktiskt. Om man nu får säga så? Jag tror ju fortfarande att det är en bra väg att nå ungdomar med chiclit. Upptäckte faktiskt att vi nyss har köpt in del II utan att ha den här och tog ett beslut att köpa in den. Det är ju knappast så att man vaknar en morgon och tänker "idag ska jag läsa min första bok, det blir... Drottningens juvelsmycke". Alla tonårstjejer vill ha lite glamour i vardagen... Nåja, väldigt många åtminstone!

Rebeccas tattoo

Rebecca

Sommar, sommar och sooool!!!

Sol = Multeum.

Heltid = JIPPIE!

Jag är nog den enda människan i Sverige som blir glad av att få jobba en hel sommar. Nu är jag inbokad som lägenhetsvakt också. Spännande. Det är jag och katten som ska hänga! Haha...

Vi har inget liv?

Anna säger:

Vi får planera i sommar

Louise säger:

vi kommer sluta som jönssonligans kvinnliga motsvarighet

Anna säger:

Men det är ju underbart!

Louise säger:

precis...vi far val se vem som blir vem haha

Anna säger:

Jag vill vara han... "vilken jädra smäll" hahaha

Louise säger:

hahahahaha...passar dig utmarkt...*asgarv*

Louise säger:

fia e 'jag har en plan'

Anna säger:

And that makes you? Kommer inte på nån replik... Sabine får vara Doris hahahaha... När hon kommer hem

Louise säger:

hmmm....'lyyyyysande'

Louise säger:

HAHAHAHAH JAAAAAAA PERFEKT!!!!!!!!!

Anna säger:

Det här blir underbart. Strålande tider!

Louise säger:

verkligen!


Dagens man...

Åh... Världens gulligaste Dado!!! Titta vad han kom med idag! Det är bra med gifta vänner, man kan låna deras män ibland. Och vad gör man? Har man ingen annan som ger en blommor blir man glad som fan!
image475

Will & Grace

image477Fastnade framför Will & Grace idag... Satt och fnissade för mig själv i soffan. Det där är ju jag och Johnny. Förutom att Johnny är absolut icke-gay och jag inte är lika snygg som den där Grace. Annars är det ett hysteriskt roligt program. Deras fighter är absolut något vi skulle kunna starta. Plus att vi har grymt roligt ihop när vi väl hänger. Kom just på att det är 10 år sedan jag sprang på honom första gången... Oh. My. God. Snart kommer rynkorna!

Något Johnny skulle kunna säga till mig:

Go to bed. You obviously have had a very busy day of crazy.

Något jag skulle kunna säga till Johnny:

My love for you is like this scar, (points at elbow) ugly, but permanent.

Det är kärlek.

Athens

You know you're from Athens when you see these things and it makes sense...
valmöjligheter
Bilden säger allt om hur det är att bo i Aten...

You know you're from ATHENS when...

The traffic light turns orange, instead of pressing the brakes, you speed through.
Jag tyckte att folk körde sjukt sakta och försiktigt när jag kom hem.

You complain thats its too cold when its 25 degrees in summer.
Telefonsamtal hem:
- Jag fryser....
- Du är i GREKLAND!

It takes you three hours to drink a cup of coffee.
Hur många timmar om dagen JOBBADE jag?

You consider Athens the only true city in Greece.
Say no more...


Livsplan

RiksdagsbiblioteketOkej, min livsplan sträcker sig alltså fram till september ungefär. Kanske augusti. Låter det läskigt? Äsch... Det lööööser sig. Jag måste liksom tro att det gör det. För det är klart att det kommer att bli sådär fantastiskt, underbart, perfekt och grymt roligt. Mitt liv alltså. Inte för att jag klagar nu, men det kryper fortfarande i kroppen på mig. Jag tar tillbaka tjafset om att jag inte vill bo i Stockholm. Why not? Jag har fasen fler kompisar där... Kan inte någon ge mig ett jobb på Riksdagsbiblioteket? Det vore häftigt. Eller Kulturhusets Rum för barn? Det vore nästan ännu häftigare. Och Multeum skulle gå. Med lite vilja. Lite stabilitet skulle sitta fint. Ett stimulerande jobb. En fast punkt. Och sen lite: Girls just wanna have fun... Måste ju ha lite äventyr. Och en skön seglingssemester i sommar skulle jag inte säga nej till. Men jag tror att det är att hoppas på lite för mycket.    

Coola brudar


PNMMKVDVB2
ALMen coolast av alla var Gammelfarmor Karin...


Vad har jag gjort honom nu då?

Relationer och diskussioner. Vi ÄR från olika planeter.

Anna säger:

Kanske ska nöja dig med skrattet...

Anna säger:
Du vet när du är gammal o gaggig o inte kan vara en player har du fortfarande något att leva för...

johnny säger:

jag är inte, och har aldrig varit en player

johnny säger:

men du däremot

johnny säger:

men när en tjej är det spelar det visst ingen roll...

johnny säger:

tydligen

Jag försöker få Johnny att förstå att man inte kan ha hur höga krav som helst på en annan människa.


I want a pony

Svarta HingstenFastande bland hästannonserna idag. Suck... Man kan ju tycka att jag borde ha gett upp det där om en havremoppe för länge sedan. Särskilt med tanke på att min vanligaste fråga när jag var yngre var "Pappa kan jag får en häst?" och jag aldrig fick någon. Well, pappa kan jag få en häst? Så vuxen är alltså jag. I femtonårsåldern drömde jag om en svart vild hingst. Nu vill jag ha en cool häst så att jag kan lufsa runt i skogen igen och galoppera på stubbåkrarna utan att bli avkastat. Jag är less på att rida bångstyriga hästar, faktum är att jag nästan bara ridit sådana. Jag vill ha en snäll häst, en kompis... Jag mår bra mentalt av att vara i stallet, jag älskar pysslet lika mycket som själva ridningen. Och nej, jag tycker inte att det är ett problem att det tar så mycket tid. Jag vill, jag vill, jag vill!

V75

image455Dotter: Kan du inte köpa en nordsvensk? Det vore tufft.
Pappa: Jaaa...
Dottern börjar här någonstans nästan tro att han har kommit på bättre tankar.
Pappa: Jag kan ju ha den i carporten...

Skit också. Ingen häst den här gången heller. Men nu har jag experttippat inför morgondagens händelser på Sundbyholm. V75. 7 rätt by Anna. But of course! Okej... Såhär funkade upplägget: Jag spikade 7 hästar med mitt idiotsäkra system. Mamma 7 med ett inte lika säkert system. Pappa 7 med ett tveksamt system (det riktigt bra använder han till en egen rad). Sen sammanställde jag resultatet, vips: I morgon är jag rik som ett troll.

Grymt Guif!

DanneÅHHHH! Jäklar vilken skön stämning det var i hallen i kväll... Ja, jag veeeet Jag är tjej, alltså ska jag sitta tyst och klappa försiktigt. Men det där funkar inte på mig. Jag och Madde lyckades tack och lov hitta Eldelind och Kristofer bland en sisådär 2000 människor när vi faktiskt var i tid, men för sent för en riktigt bra plats. Så jag fick stå och hänga över stackars Kristofer för att kunna njuta riktigt ordentligt av matchen, grymt Guif är allt jag har att säga. Jag är ruskigt imponerad av Danne i målet! Dessutom var det en fröjd att skåda Kristofer, killar är aldrig så glada som på matcher... Eller arga! Snygg och glad kille, perfekt! Träffade på mor och far där i vimlet. Men när deras stackars dotter får nöja sig med ståplatsbiljett sitter de och äter middag med banken och får perfekta platser. Orättvist!!! Puss. Älskar er.

Fyra minus en

Fia, jag, Sabine och MarinaDet har inte ens gått en vecka sen Sabine åkte men vi funderar redan på att hämta hem henne, det funkar inte utan henne. Vi är fyra, inte tre. Det här känns som ett dåligt avsnitt av Sex & the city. Vi har ju alla våra karaktär: Jag - Carrie (skrivandet, Big och skorna), Fia - Charlotte (godheten, romantiken och lugnet), Marina - Miranda (sarkasmen, ärligheten och drivkraften) och Sabine - Samantha (lojaliteten, frispråkigheten och glädjen). Och ärligt, vad vore Sex & the city utan Samantha? Förstår ni hur jävligt det är? Ps. Testet ljög. Jag är inte Charlotte. Jag ÄR Carrie med Charlottes garderob.

Vem är bäst?

PerJag har haft en idé om att datorns skrivbordsunderlägg säger allt om en människa. Oups... Busted! Är mitt skrivbordsunderlägg ett erkännande av honom som bättre? Kanske... Det är ju grymt osexigt med killar som inte kan åka skidor så jag kan nog leva med det faktum att han är grym.
Förlåt Per, du är bäst!


Det ljuva livet

AlexIdag har jag och Alex provat på det ljuva livet som hemmafruar. Det betyder att vi har ägnat dagen åt att fika och shoppa. Det var fantastiskt underbart! Särskilt eftersom att vårsolen värmde och det gick att sitta ute. This is it tänkte jag förtjust, såhär ska jag leva mitt liv. Det varade ungefär tills mina (älskade) chefer började babbla jobb med mig. Oh no... Min livsplan sprack. För jag kan absolut inte tänka mig att ersätta ett Multeumliv mot ett liv som hemmafru. Kom igen, jag vill ha mina pengar att shoppa för. Jag vill ha min frihet. Att mitt jobb är sjukt roligt är en bonus! Så när jag körde in på den lilla grusvägen, parkerade bilen, knappade in min kod och öppnade dörren till den stora kulturbyggnaden... Mitt hjärta smälte...

<-- Alex. Trovärdig hemmafru.