Argument

image569Jag har kommit på ett till bra argument till att jag tycker om någon.

Inte bättre än mitt "jag tycker om dig även när jag hatar dig".
 
Men mitt nya är "jag tycker om dig även när du skuggar mig"...


Jag samlar på argument...


Bokhora

image567Wiho! Bokhora som radioprogram tror jag stenhårt på. Och jag gillar absolut Johanna Ögrens erkännande om sina pinsamma böcker. Vilka är mina? Finns nog några stycken. Den mest pinsamma är förmodligen Naomi Campbells Swan... Men det var liksom en av mina första vuxenböcker, så den är både speciell och pinsam. Och då tyckte jag att den var fantastisk. På riktigt. Sådeså!

Porr för högutbildade...?

Ännu en väg in till litteraturen? Jag är nog en smula tveksam... Finns det fulporr och finporr nu? Är det okej att läsa snusk om det är skrivet av en erkänd författare men jäkligt ofint att läsa porrnoveller på Internet? Oh well... Jag skulle föredra bokformen, men jag kanske bara lurar mig själv? Erotik är bra när den är BRA, men det är en hårfin gräns där. Och liknelser ala Danielle Steel är jag inte ett dugg intresserad av, det ska vara äkta och välskrivet. Så porr för högutbildade är kanske okej ändå.
image566

Gode guuuuud

image565PLING! PLING! PLING! Vad fan... Kollar klockan... Visar 9 på morgonen... Konstaterar att jag har sovit fyra timmar. Kollar ner på golvet där Rebbe ligger och sover, hon rör inte en min. VAD I HELVETE. Öppnar ytterdörren och in stormar fröken Grenedal och börjar berätta om sin natt. Oh no... Hallå! Jag sover!
- Bea... Ta en glass och var tyst.
Bea hämtar en glass, kommer tillbaka och kryper ner i min säng MED glassen och fortsätter sin historia. Jahapp. Det var den skönhetssömnen.
- Anna... Jag är faktiskt HUNGRIG!
Japp... Jag hörde några varningsklockor ringa i mitt huvud som sa "såhär är det att vara mamma"... Puh! Men jodå, hon fick sin frukost (dock insåg jag att det där med barn verkligen inte är min grej än). Sen stormade hon ut igen och kvar blev två paffa vänner. The end.

Gissa vem...

image564
av oss som har ett kontorsjobb?

Filosofi

Okej, filosofi by Anna:

Better safe than sorry...

Himla smart eller hur?  För egentligen är jag skitkaxig när det gäller utmaningar, men så fort det gäller känslor så... Blir jag pytteliten och livrädd. Helst vill jag nog springa därifrån. Bra va? Det funkar ju sådär. Jag kanske ska sluta krångla, tänka och analysera. Ge honom en chans. Eller känner någon en bra spådam? Nej just ja, modig var det ja... 

Perfekt hårfärg...

image551
Såhär ser jag ut nu...
image552
Såhär såg jag ut i höstas...
image554
Min drömhårfärg just nu...

Spooky...?

image550Jag tror på spöken. Jag vill inte veta någonting, men jag tror absolut på något... Den där känslan av att inte vara själv i rummet, att vara iakttagen. När saker inte helt kan förklaras. Jag vet inte om jag är direkt rädd, det finns någon slags trygghet i att veta att det finns några som kan skydda mig. Små skyddsänglar... Men jag vill inte se och jag vill helst inte höra heller. Jag är övertygad om att mormor håller ett vakande öga på mig och jag kan få starka känslor av farmor Karin. "Lilla snörpan" är ord som ofta ploppar upp i huvudet när tårarna rinner... Jag minns det så tydligt, hur hon kramade mig när jag var liten och sa just de två små orden. Jag sov oroligt i natt. Det var en massa konstiga känslor och insikter som ploppade upp. Vi börjar kanske få klarhet i det här nu...

Kultur 08

image536
Såhär glad är jag på jobbet!
image538
Ismo är manlig med sladdar i handen!
image540
Grafitti is the shit!
image542
Jag kan inte riktigt hålla mig borta...
image543
Min nya kärlek...
image544
SMISK imponerar!

Min bästa

image535Han får vara hur pucko han vill, säga galet korkade saker och bara vara irriterande. Jag får sucka högt, bli förbannad och vilja banka något hårt i huvudet på honom. För han finns där när jag tycker att livet ställer lite för höga krav på mig. JAG ställer höga krav på människor i min omgivning vilket resulterar i att jag lätt blir besviken, men hans små infall kommer alltid sådär oväntat. När jag har lagt kudden över huvudet och stönar högt piper telefonen och på bara några ord vet jag... Han är min bästa. Du är det finaste jag vet. Du är det dyraste i världen. Ett sista avsked igår. Det är lustigt vilka minnen som kommer tillbaka när man försöker återskapa dem, mitt mest positiva inkluderar ett piano och ett omusikalisk klinkande från min sida. Men envisheten finns fortfarande kvar, jag vill fortfarande lära mig... Och jag antar att det är någon slags stolthet jag vill minnas i slutändan. Älska, glömma och förlåta? Jag vet inte riktigt om jag tror på det, kanske...

Man övar sej, och långsamt blir man bättre på att se skillnad mellan sanningar och lögner.

Enchanted

image530Kvällen har tillbringats i en soffa hemma hos Emelie framför Enchanted. Jag erkänner, det fanns stunder då jag blev förvandlades till min goda vän Fia och gav ifrån mig små ljud som "IHHHHH"... Det fanns även ett flertal stunder då jag höjde på ögonbrynen och undrade vad fasen som hände. Jag var bara tvungen att klämma in några ironiska kommentarer också. Men rackarns, filmen hade små snuttar av delikat humor. Jag ska nog bli lite mer som Amy Adams rollfigur. Om jag inte redan har blivit sådan lite. Det är sött som socker.

He'll find his own way to tell you
With the little things he'll do
That's how you know
That's how you know!

That's how you know

The real monster

image526image527
image528

Det blir barn...

image525Efter 14 timmar med Akino som sällskap inser jag att det förmodligen är lättare att ha ett barn. En stark Rottweiler på en sisådär 9 månader med ett valpigt beteende är inte direkt picnick. Faktum är att jag har spärrat in honom i mitt kök, så han ligger och blänger på mig bakom en köksstol. Förutom gårdagens incidenter har han nu även hunnit med att:

- Aktivt försökt hjälpa till att bädda sängen genom att dra i överkastet (det var då han åkte in i köket)
- Försökt fånga min tandborste genom ett fyrfotahopp rakt upp i luften
- Brottat ner min jättekudde
- Doppat ner huvudet i toaletten
- Haft sönder sin leksak
- Provsmakat stenar, kottar, fågelbajs, gräs, isolering, glasspapper... You name it!

Skenet bedrar, han är inte så oskyldig längre. Och inte så lite heller för den delen...

Henkes bästa råd: Ignorera honom.


Hund vs. barn

Under loppet av en timme har minimonstret Akino hunnit med detta:

- Stoppat nosen i en blomkruka och spridit lite jord
- Provsmakat en öronpropp
- Blivit kompis med min favoritnalle och pussat (läs: nafsat) lite på den
- Låst in sig på toaletten
- Insett att mina nya skor skulle vara delikata att tugga i sig...

Jag börjar helt seriöst tro att ett barn är lättare att ha att göra med. Nåja, han har ett stort hjärta den lilla busen. Det är svårt att skälla på någon som ser ut som en söt liten säl. För tillfället ligger han i köket och småsurar lite över att han inte fick byta sin boll mot min nalle. Detta kommer att bli en intressant kväll...
image524
Akino. Numera äldre, gängligare, busigare och sötare.

grekiska gudar

image523Oj, jag blev nästan lite småkär idag. Plockade med mig Systrar i jeans från jobbet på DVD för att jag ville jämföra den med boken. Och jodå, jag ville vara lite slö i soffan också. En av girlsen i filmen tassar iväg till Grekland över sommaren och blir, of course, kär i en grek. Jag med. Plötsligt fick jag för mig att alla där ser ut som grekiska gudar. Oh well, det stämmer inte. Det vet jag ju. Men ändå... Det är något med vatten och killar. Lite seglingsromantik sådär. Öar. Vatten. Båtar. Min uppväxt har absolut påverkat mig.