Good times!

Jag blir alldeles fnissig av den här bilden. Den påminner mig om studietiden. Det var på den tiden vi bodde tre brudar i en tvåa i centrala Uppsala. När stackars Mina fick bo bakom köksbordet på en madrass. Good times! Samtidigt är det ju lite skönt att bli vuxen. Det är skönt att kunna knata in och köpa en soffa för x antal tusen bara för att man vill. Det är skönt att göra något som utvecklar en. Och det är jäkligt skönt att gå och lägga sig när man vill. Sen att det fortfarande är fruktansvärt roligt att spåra ur lite då och då, det är en helt annan historia.

Fylle-sms

Bland mina skickade sms: "Full fullare Anna. Superlativ big times".

Vad fan är det för fel på mig när jag är full?!?


Slitzfylla...

Ah! Igår blev det Slitzfylla... Det vill säga jag drack champagne när jag redan var lite(?) berusad och blev sådär fnissigt kalasfull! Jag, Emelie och Mina struttade runt på Nybron och ställde till med både det ena och det andra. Ehhhrrmmmm... Eller? Nja, vi skötte oss nog exemplariskt för att vara vi. Ingen kan sätta dit oss för något, men ändå hände det en miljon saker på mindre än två timmar. Happ, nu blir det nog rumsarrest ett tag framöver.

Det tar sig...




Tänk om mamma visste...

Haha... Mamma skulle ha sett mig idag när jag bar omkring på saker mellan gamla och nya lägenheten. Ohhhh.... Jag hade inget system överhuvudtaget. HALLÅ! Jag var själv, det var bara att se glad ut och börja bära... Skitbra. Jag skulle ha beställt soffan, ångrar mig nu. Och jag skulle verkligen ha köpt ny säng. Ångrar mig nu. Fan. Sen vill jag ha en bättre spegel så att jag ser mig själv, som den spegelapa jag är. Viktigt sånt där. Jag och Goffen kanske borde ta en sväng till Ikea snarast! För Goffen är ju så jävla pålitlig... Volvon kanske? Och tekniskt sett har jag ju en halv Merca....


Mig lurar ni inte...

Ha! Vet ni? När ni berättar roliga saker som händer på era jobb tror jag inte ett dugg på er! Min arbetsplats är nämligen roligast i hela väääärlden. För det första blir jag hög på böcker. För det andra har jag sjuuuuukt roliga kollegor. Dessutom är de flesta äldre än jag vilket betyder att jag både kan flumma med dem OCH få kloka råd. Bra va? Lägg av, det är ju skitbra! Undrar om jag inte kan flytta in i vårat lilla vilorum ändå? Jag kommer alltid att ha bra godnattläsning åtminstone.


Som taget ur en film:


Scen 1: Jag och en kvinnlig kollega undrar om en manlig kollega har provat att dejta andra män.
Scen 2: En tredje kvinnlig kollega kommer in med ett vykort på Lille Skutt och jag muttrar att han är gay.
Scen 3: Den tredje kvinnliga kollegan spatserar vidare in på mannens kontor och visar upp vykortet varpå han tjuter "Åh min favooooriiiiit".
Scen 4: Jag och den första kvinnliga kollegan bryter ihop i ett hysteriskt fnitteranfall bakom skrivbordet.

I en värld av skönhet är det normala fult... Ah! Jag måste läsa Scott Westerfelds Ful.

Måste minnas

XXVI X

III XII

Lustigt... Jag råkade öppna fel dokument på jobbet och fick fram dessa siffor.
Vi.
Fan, fan, fan.
Jag tycker om dig även när jag hatar dig.
Måste. Komma. Ihåg. Det.


JAG är inte viktigast

Åhhhh.... Jag älskar att jag har världens bästa jobb. Jag gillar att jag får en kick av att hänga med mina kollegor. Faktum är att jag till och med fick höra att jag såg glad ut idag. Thank god. "I love you,  but I love me more". Just nu vill jag att det ska ligga en jävla massa sanning i det citatet, men faktum är att det kanske inte är så enkelt. Och på något sätt känns det skönt. För jag är sjukt ego. Eller jag kan vara... Jag sätter mig själv främst väldigt ofta när det gäller att offra saker för någon man tycker om. Jag kör mitt race helt enkelt. Och när jag äntligen börjar känna att JAG kanske inte är viktigast känns det helt sjukt bra. Men min barnsliga "ge igen taktik" är världens sämsta, så jag ska försöööka att inte använda den. Jag hade kunnat. Lätt som en plätt var det i fredags. Och jag är så jävla stolt över mig själv att jag inte gjorde det. Fy fan vilken ångest jag hade haft.   

Nya minnen

Den här bilden dök upp i min mobil på midsommarnatten... Först blev jag mycket förvirrad och undrade varför idioterna tagit kort på en bro och skickat till mig. Vaaa? Seeeen kom jag på det: Måååånen! Det har varit våran grej sen julen i Sälen. Åhhhh... Gullon! Kan man sakna glöggmartini, isiga backar, snöbollskrig och radiostyrda helikoptrar när det är mitt i sommaren? Äh... Vi  får skapa nya minnen!

Min bebis...

Hur ska jag kunna lämna den här lilla bebisen idag? Husse och matte är på ingång...Bah... Jag kan tänka mig att behålla lägenheten också. Jag kanske ska försöka mig på ett byte? En liten tvåa i Eskilstuna mot en fantastisk trea i Strängnäs? Why not...?


Andas igen...

Jag andas igen... Jag tog på mig mina älskade gymnastikskor, stoppade min iPod i fickan och traskade ut på en långpromenad. Det kändes skönt... Jag rensade tankarna lite och jag är nog bara rädd. Totalt jävla livrädd faktiskt... Jag har helt plötsligt börjat tackat nej till sena nätter med champagne och jacuzzi med killkompisen, totalvägrat att träffa en viss herre som förmodligen är ett kap och ignorerat sms från mitt ex... Jösses! Vuxenpoäng till mig. Och mitt övriga liv ser fantastiskt ut. Men att jag blir ledsen när saker händer måste ju betyda att det är äkta. Det är inte bara ett litet tidsfördriv utan något som betyder något... Det kanske inte är bra, men det är så det är.

För bra för att vara sant...?

Det är konstigt... För en vecka svarade jag "för bra för att vara sant" på en fråga. Jag hade rätt. Det kom ett bakslag. Och det är riktigt überjävligt att den som gjort mig arg är den enda som kan göra mig glad igen. Arg, ledsen, förvirrad, sur, besviken och frustrerad... Det är många ord nu. Aj. Soffan och en filt. Jag fryser fortfarande. Jag hade liksom vant mig vid värmen. Hela jag känns nerkyld. Han är min bästa, på alla plan. Löften känns farliga, men jag förlorar min bästa vän om jag ger upp nu. Jag älskar känslan av att vara så svag för en annan människa, det har aldrig hänt förut. Jag önskar mig små "on" och "off" knappar tror jag. Något säger mig att jag kommer att behöva det...


Väckarklocka ala duns

Det är väl en jäkla tur att katter alltid landar på alla fyra...

Vid 5 i morse började Kivi putta på mig, kliva på mig, slicka på mig och bara vara sådär härligt jobbig som man bara kan vara när jag behöver min skönhetssömn.

Vid 6 vaknade jag till liv och katten insåg på några sekunder att jag var tillräckligt vaken, snabbt rullade den lilla divan över på rygg för att bli klappad... Yeah right... Han försökte i alla fall. För han låg alldeles för nära kanten och ramlade ur sängen med en duns och jag började garva hysteriskt. Knäpp-Kivi såg dock förolämpad ut så jag lyfte tillbaka honom och fortsatte fnissa lite tyst medan vi ägnade oss åt 10 minuters morgonmys.

Efter det snubblade vi som vanligt ut mot köket... Det vill säga jag försökte gå normalt och katten sprang mellan benen på mig och försökte fälla mig. Det lyckades nästan. Och jäklar han kan tigga. Men jag är inte så lättlurad så han fick nöja sig med sin egen mat tillfrukost. Minsann! Okej, en liten, liten bit av annat kanske slank med...

Någon mer som behöver husvakt i Strängäs?

Myset fortsätter!

Eftersom att jag tillbringade natten i Stockholm är det en glad Kivi som följer efter mig var jag än går. Nu har jag snubblat över honom x antal gånger och tamejfan, katten snarkar när han sover! Världens goaste är han i alla fall. Det är lite roligt detta, för jag litar verkligen inte på katter. De är lite falska och beräknande, men den här är bara ett under av söthet. Kvällen har han tillbringat på min mage när jag ägnade min tid åt en bok... Naaawwww... Att det kliar lite i mina ögon gör ingenting!

Sover inte i sängen?


"Katten sover iiiiiiiiiiiiiiiiiiiinteeeeeeeeeeeee i sängen".... HA! Det var innan katten träffade mig... För klockan sex i morse klampade han minsann omkring på min rygg tills jag vaknade och klappade på plutten, då placerade hans sig nöjt vid min sida och sov sedan där tills jag behagade att gå upp ur sängen. Fy fasen så söt han är!

Tror jag på spöken?

Ahhhh! De försöker skrämma upp mig bara för att jag ska bo där själv. Vadå? Lägg av, någon måste väl höra mig om jag skriker? Okej, gammalt hus... Det knakar. Äh, jag är inte rädd. Jag är ju skitkaxig! Jag blir kompis med spökena om de skulle få för sig något. Om inte annat så har jag en spökjagare i en fyrbent form vid min sida. Tror jag... Får ta ett snack med lurvhögen helt enkelt. Jag behöver min skönhetssömn, jag har inte tid med rasslande kedjor. Dessutom har jag konkreta lösningar på sådana problem:

- Blunda
- Gömma mig under täcket
- Sova hos Alex och Dado i stället


Time's a wastin'

Johnny: I've got lips
June: And I've got lips
Together: Lets get together and use those lips
June: Let's Go
Together: Time's a wastin...

Together: So if you're free to go with me
I'll take you quicker than 1-2-3
June: Let's Go
Together: Time's a wastin

Good stuff! Kalasdagar om jag får säga det själv... En heldag på stranden i fredags med Fia och lilla Elsa, plaska i vattnet och fnissa åt Elsas galna upptåg. På kvällen blev det en spontan utgång på Nybron som var gryyyymt rolig! Lördagen tillbringades i skuggan men en bok för att skydda mina brända axlar, ajaj. På kvällen blev det kubb och bubbel på Djurgårn med mina kära vänner, lite skönt småflummigt. Söndagen var bara galet mysig med världens bästa sällskap och det var en god idé att ligga i sängen till fyra... Ahhh! ÄLSKAR fortfarande filmen Walk the line, är det nåååågon som har låten Time's a wastin'?

Woohoo!

Fan vad bra jag är! Som Fia sa igår: Det är dumt att köpa två tekniska prylar på samma kväll. Men fasen, jag fick ihop både min fina ipod och nya digitalkameran. Kolla! Första bilden! Ignorera det röriga köket i bakgrunden, jag orkar inte städa. Det är för varmt för dammtussjakt!

Dagens enda plan: Sundbyholm! Jag ska leka med lilla Elsa i sanden och bli pepparkaka!

Mentorharem

image577Jag blir förbannad. Och jävligt less... Jag blir grymt imponerad av driftiga personer som jobbar hårt, jag strävar själv efter att bli sådan. Jag vet vad jag vill. Jag har en vecka kvar innan jag byter jobb. Tack och lov. Jag behöver mer stimulans än såhär. Faktum är att jag håller på att bli galen. Inga klara direktiv, inga utmaningar och inget eget ansvar. Inte riktigt min grej. Och nu har jag gett upp, jag är inte trevligt mot "hon den dära" som inte tycker om mig längre. Jag säger till fåntrattarna som inte själva orkar göra sitt jobb. Ska det vara så himla svårt att göra skitsaker? Argghhhh... Galenpannor! Men de jag tycker om tycker jag ju en massa om. Dagens bästa kommentar från en (omtyckt) kollega: "Jag känner mig som en Pudel instängd i en bil"... Jao, det är varmt på jobbet idag! Nej, fram för bättre förebilder. Jag började nästan gråta av lycka idag när jag träffade på en av mina favoritmentorer från Multuem idag. Jodå, jag har satt ihop ett litet mentorharem. De inblandade är lyckligt omedvetna.


Hate to say I told you so...

image575Åh min duktiga vän kommer snart att få ut sin examen! Jag är så stolt! Wiho! Sen att det är en anledning för mig att dricka lite extra mycket vin en kväll behöver vi ju inte tala så högt om, för här ska firaaaaaaas! Och vi kommer att få en fantastisk sommar, det känner jag på mig. Sen har vi ju självklart storslagna planer till hösten också så våra liv... Tjaaaa... Yabbadabbadooooo! Nej, vi kommer nog aldrig att bli osams. För de enda två anledningarna till att vi skulle kunna bli det kommer aldrig att hända för de två andra människorna är redan paxade av oss. Första tjing funkar fortfarande efter 25. Ibland är det bra att ha barnasinnet kvar...

Grattis Alex!

Hate to say I told you so....

Fantastiska tänder

image571Min mamma läste Karius och Baktus för mig... Jag är övertygad om att det är en anledning till att mina tänder är fantastiska. Lite för fantastiska faktiskt. Jag är så duktig på att vårda dem att jag måste sluta. Jag måste börja borsta försiktigare, inte lika ofta och inte vara så fanatisk. Suck... Annars gillar jag att gå till tandläkaren, jag känner mig som en duktig elev. Jag ställer smarta frågor som jag egentligen redan vet svaret på och sen får jag beröm. Underbart!

Nya vanor:

- Skölja med härligt munskölj.
- Tugga tuggummi.

Allt för att jag inte ska borsta dem...