Sweetie!



Ouzooo

Herregud! Jag ska ha hund. Jag är gjord för att ha hund. Jag älskar goset, promenaderna, sällskapet. ALLT! Problemet? Oh well... Ett jobb och en fritid som tar en sjuhelsikes tid. Alltså har jag ett helt nätverk med hundar att låna. Ouzo håller mig sällskap för tillfället. En gammal dam på 11 kloka(?) år. Dock tror hon att hon är 11 månader och studsar runt som en jojo!

Converse


Åh! I like!

I like it a lot

- Anna, du kommer att bli rikskändis...

Det senaste projektet på jobbet betyder skräckblandad förtjusning. Det är så jäkla roligt. Så jäkla häftigt. Och jag tycker att det är skitviktigt. Men det är stort. Mötet igår gav massor. Det är spännande att jobba med människor med så grymt mycket kunskap och erfarenhet. Det är bara att tacka och ta emot. Jag kommer att lära mig massor på reordkort tid. Snacka om utmaning... And I like it. I like it a lot. Sa jag att jag älskar mitt jobb?

Bamsen...

Ouzo i ny tappning

Hon är söt. Hon är fluffig. Hon är enorm. Hon är OUZO. Och det bästa av allt är att hon är min tills på måndag. Hundtricket fungerar, även om jag ibland undrar lite i mitt stilla sinne om det inte är en mindre ponny jag är ute och går med. Sen kommer Jonas hem och tar tillbaka Briarden. Typiskt... Undrar om jag kanske kan gömma henne? Men det är svårt att göra henne osynlig...

Trögstartad

Startade upp dagen med ett spinningpass vid åtta. Zon 3 stog på schemat, men jag hade förbannat svårt att komma upp i puls där i början. Jag gissar på att min kropp var ovanligt trögstartad, det var helt enkelt ett tag sedan jag körde morgonpass. Men lite av Lady Gagas Poker Face fick mig i alla fall på ett strålande humör. Nu väntar dagens nästa utmaning... Nu gäller dett att få fart på hjärnan också! I'll be back...

Skor och smärtgräns


14.500:- mrsh.se

Nog för att jag tycker om skor, men min smärtgräns är betydligt lägre...

Mutor eller strategi?

Det här kallas mutor eller ren strategi! Kvällen kommer att tillbringas på jobbet med en kollega eftersom att vi ska arbeta med en ny utställning. Nu informerade han precis mig om att det finns godis. Antingen försöker han hålla mig vid liv genom sockerkickar, eller så försöker han försämra mina träningsresultat. Att jag är pigg har han givetvis nytta av, men att mina resultat försämras har han ännu mer nytta av. Med andra ord: tävling pågår. Flest träningsminuter per vecka vinner. Sedan kommer vi att utveckla våran lilla utmaning med tiden... Psssttt... Jag kommer att vinna den här veckan!

Nödvändigt köp två


Nödvändigt köp två: Snygga träningsbyxor från
Nike!
Jag vill till gymet NU!

Nödvändigt köp ett


Nödvändigt köp ett: Strumpor
Åh jag älskar barnavdelningen...

one hundred push ups

Hugo tipsade mig om den här sidan igår. Lite diciplin och trettio minuter i veckan. Efter sex veckor ska jag tydligen klara av att göra 100 push ups. Jag vet inte riktigt om jag litar på det... Kanske mest för att jag är pinsamt svag i armarna just nu? Och jag kommer ju knappast undan med tjejvarianten på knä. Jag är lite sugen på en utmaning så det här passar mig alldeles utmärk just nu. Och även om jag inte orkar 100 efter sex veckor så är jag förhoppningsvis liiiite starkare!

Jag vann!

Röst ett: Du har ont i dina ben. Vila.
Röst två: Din slöa jävel...

Röst två vann. Jag också. Det blev 60 minuter cykel på gymet idag och fan vad roligt jag hade. Det var så sjukt jobbigt! Och trots träningsvärken från BodyPumpen var jag fasen så fokuserad. Jag kände ingen smärta, bara gädje. Det bevisar att varierad träning är bra!


Nelly.com

Jag var inne och sneglade lite på Nelly på lunchen, mot bättre vetande antar jag. Jag blev  nämligen riktigt sugen på det här linnet. Det under en svart kavaj. Oh! Jag vill ha! Rea är och förblir livsfarligt för mig. Jag har reducerat köpförbud den här månaden, så inte ens ett fynd för 149:- får slinka med. Jag får köpa saker jag behöver. Tyvärr behöver jag inte det här... Men någon annan kanske blir glad för ett tips?

Saker jag behöver:

- Halvlånga tights att träna i.
- Pulsklocka
- Träningsskor

Proteinpulver

Jag surfade runt lite bland proteinpulvet för att få någon slags klarhet i det. Det känns som rena rama djungeln. Det jag är ute efter är väl något slags snabbt mellanmål när det går för lång tid mellan mat och träning. Något som jag kan få i mig på vägen. Samtidigt som jag känner lite att vad sjutton, det finns ju andra mellanmålsalternativ: keso, nötter,kesella, frukt, proteinbar...
Använder ni er av proteinpulver?

Sockerdjävulen

Jag försöker tänka: ät för att orka träna. Men mina tisdagar är alltid lika hemska. Jag jobbar sent, blir vrålhungrig på kvällen och galet godissugen. Jag försöker få i mig mellanmål. Jag försöker att undvika socker. Det blir helt enkelt en galen maktkamp mellan de där två figurerna på min axel. Igår vann den röda, det blev en bit choklad. Dumt! Och vad som är ännu dummare är att jag har lyckats gå hemifrån utan min matlåda. Now what? Suck och stön... Så mycket för min nya fina planering...


Like or...?

Jag skulle nog kunna tänka mig de här brallorna på ett BodyPump-pass. Sen misstänker jag att det där coola "hänget" mest är ivägen. Men jag måste nog tycka om dem i alla fall. Trots att det jag egentligen behöver är ett par nya lite kortare tights. Visst funkar det att vika upp löparbrallorna när det blir varmt på gymet, men jag råkar gilla en enorm träningsgarderob.

To like or not to like?

Best friends

Jag: Ehhhhuuuuu...
Hanna: Är det mycket nu?

Jag älskar tippex. Tippex är min nya bästa vän. Stresspanik. Jag stirrar ner i almanackan. Jo, om jag springer kan jag hinna. Kladda, kladda... Tippex får mig att glömma misstag. Tippex tillåter mig att boka om. Min lilla tippexmus är som ett litet husdjur som ger mig sinnesro...

Från långt till kort?

99% av min samtalstid igår med Per gick åt till regler kring mitt hår. Jag börjar sakta inse att det inte är mitt längre. Varje gång jag har lyckats boka in en frisörtid drabbas han av lite lätt feber och illamående. Så lite som möjligt är bra. Att mitt hår är som ett skatbo nu skiter han i: Det är långt. Att jag sen kan tänka mig lite mörkare... Njaaaa, där går hans gräns lite. Möjligen slingor. Högst! Radikala förändringar är verkligen inte hans grej. Och det finns väl en viss trygghet i det också... Och om jag någon dag vill provocera vet jag precis vad jag ska göra: Klippa mig.


Aj som fan!

Okej... Först vickade jag lite på foten. Inga problem. Sen gjorde jag det dumma misstaget att faktiskt resa mig upp ur sängen. Aj som fan! Mina magmuskler gör svinont. Min rumpa gör ont. Mina triceps gör ont. Faktum är att de flesta delarna av min kropp gör förbannat ont. Och jag älskar det! Träningsvärk är den bästa smärtan som finns. Sådeså! BodyPumpen igår gjorde med andra ord susen... Jag är fortfarande taggad!

Vinterblek

Om några dagar är det bra fyra månader kvar till Mallorca... Jag kan tänka mig den här bikinin i min resväska när jag åker ner. Åh, jag älskar H&M-fynd! En lite solbränna på min vinterbleka kropp vore inte alls dumt!


BodyPump

På min lunchmeny: 60 minuters BodyPump. Och nu sitter jag här med skakande ben och armar. Herregud. Jag var bra mycket mer vältränad sist jag körde det! Det är som med spinningen: jag behöver jobba på min teknik. Det känns inte som att jag kan njuta till 100% av passet för jag är så koncentrerad på annat. Jag älskar dock känslan av att vara småhög på endorfiner! Nu har jag precis tryckt i min en swebar pepparkaka och ska återgå till mitt älskade jobb!

Blogger Bootcamp

Wiho! Ett delmål i år är Blogger Bootcamp 2009. Det ska bli så grymt jävla roligt! Nu hoppas jag bara att ingen snor min plats innan jag kommer hem och kan betala kalaset. Det ska bli riktigt kalaskul att träffa alla "bloggkompisar". Vad sjutton, det känns ju som att jag känner dem redan. Hur som helst, en heldag med träning och sköna människor är vad jag har att se fram emot. 25 april smäller det!

Mela
Terese
Puma
Ruth

Sofy
Felicitas

Grymma flickor som fixar!

Kort dejt med...

Puh! Det blev en kort dejt med löpbandet. 30 minuter avverkades och det enda jag kunde tänka var "217 dagar kvar..." Japp. Mina damer och herrar, det är 217 dagar kvar till Tjejmilen. Än så länge har jag faktiskt inget konkret mål. Jag ska ta mig runt utan att dö. That's it. Jag räknar inte med någon supertid, utgångsläget kunde helt enkelt ha varit bättre! Men skam den som ger sig, eller hur?! Glad är jag i alla fall!

I feel fiiiine!

Åh! Jag är så glad att jag inte ägnade gårdagen åt att dricka drinkar. Nu får det fanimej bli en rejäl satsning på träningen. Det betyder att jag idag har en het dejt med löpbandet. Och jag mår prima! Nu menar jag inte att jag ska bli nykterist, men jag inser att jag inte kan festa som jag gjorde för några år sedan. Rynkig i förtid? Nej tack... Det ska bli mäkta spännande att höra reaktionerna. Jag gissar på: "Är du gravid?"...


Ut med det gamla, in med nytt!

Jag är så förbannat nöjd med mig själv. Jag har rensat hela min garderob. Och jag ska snart skriva en lista på vad jag faktiskt BEHÖVER. Basplagg som jeans, linnen... Det är vad som fattas. Det är fortfarande trångt i samlingen, men det kommer att lösa sig när sovrummet har fått sig ett ansiktslyft i form av tapeter och golv. Det här klädskåpet har jag suktat efter länge... Vi får se om det blir det, eller om jag ska ha en vit byrå där inne...


Kalinka minsann

Ligger på mage i soffan och försöker få ihop en bra låtlista till i-poden som sällskap på gymet. Jag behöver riktigt bra musik som får mig att vilja springa några mil, inga dåliga krav jag har med andra ord. Jag borde ju komma på en hel hög med bra träningslåtar... Tyvärr går det lite segt, de här är de enda nykomlingarna:

- The boy does nothing Alesha Dixon
- Tattoo (dance remix) Jordin Sparks
- Kalinka Partyfactory
- Hot N Cold Katy Perry

Tips?

Provkramas lite

Jag och Sofia(bilden) hann med ungefär en miljon samtalsämnen igår. Från Twilight till gamla ragg. Vidare till träning och vilka lopp som är intressanta att springa. Sen kunde vi under Let's dance konstatera att Bagge är grym som fan och att vi gärna skulle vilja provkramas lite med Magnus Samuelsson... Vi var dessutom grymma som kritiker! En kalasfredag med andra ord!

Bagge

Thank god it's friday! Jag ska fasen vila upp mig ordentligt den här helgen. Och träna. För sen har jag 12 dagars jobb att se fram emot. Men jag känner mig starkare nu. Ingen förkylning som ligger och lurar. Ikväll blir det Let's dance med en kompis. Bagge är fortfarande min favorit. Kvinnan är ju sjukt cool. Och snygg! Om jag ser inte ut så om 10 år... Oj, önsketänkande!

Barhäng i kavaj

Jag vet! Det är flera månader kvar till våren. Men OM det skulle vara vår nu skulle jag absolut kunna tänka mig den här kavajen från Glitzy. Världens bästa ursäkt är att den fungerar alldeles utmärkt flr lite barhäng... Jag känner att det här kommer att bli en livsfarlig månad när jag vill ha allt och lite till! Men snygg är den... Tyvärr kanske jag ska tillägga. Undrar om H&M råkar ha något schysst budgetfynd?

Pulsklocka

Skit, skit, skit! Min pulsklocka är stendöd. Nu snackar vi inte ett batteri som har tagit slut. It's over. Kaputt. Med andra ord skulle jag behöva investera i en ny. Jag behöver inte ens en hightech. Den här kanske? Men det är fortfarande en utgift på 799:-. Någon som vill sälja en bra och billig pulsklocka till mig? Suck... Jag ska tänka på det här. Investera eller inte investera, det är frågan...

Lite klokare...

Puh... Jag släpade hem två tapetböcker idag. Lite klokare blev jag, i alla fall vad beträffar sovrummet. Jag tror faktiskt att väggarna får bli svarta där. Sen blev jag alldeles förtjust i de här till köket, men risken finns väl att det känns som Lustiga huset efter två veckor. Och hur kul är det på en skala? Jag har vita luckor, så en mörkare tapet är absolut att föredra. Kanske samma som i sovrummet? Jag gillar ju trots allt struktur...

Inredare efterlyses

Jag har en tom och ödslig hall... Jag har nämligen sålt mina, helt onödiga, byråer som stod där. Min tanke är att måla om hallen eftersom att jag anser att färgen är småtråkig. Frågan är bara vilken färg jag ska välja? Sovrummet till vänster kommer troligen bli i någon lila färg. I köket kommer det att bli svart. Mitt hatthylla är ekfärgad. Frågan är om den går att måla om också? Kom igen! Hjälp!

Träningsbyxor

Jag ska belöna mig själv med nya träningsbyxor i helgen tänkte jag. Lite sugen är jag allt på de här från Stadium. 199:- kostar de och jag råkar dessutom veta att jag har lite bonuspengar att använda mig av! Faktum är att jag helst skulle vilja ha två par nya byxor. Ett par i den här stilen och ett par tightare. Vi får se. Ett par nya skor skulle nämligen också behövas!

Spinning på schemat

50 minuter cykel
10 minuter stretch

Jag kan lova att det brände i varenda liten benmuskel... Och jag kan lova att jag förmodligen inte kommer att kunna gå i morgon. Men fan vad det är värt det! Jag är nog hög på endorfiner...

Outfit från Gina tricot



Åh! Jag vill shoppa vårkläder trots minusgrader!
Outfit från
Gina tricot!

Lidingö och Tjejmilen

Jag och några vänner planerar. Anmälan till Tjejmilen och Lidingö tjejlopp ska göras. Och jag ser verkligen fram emot det! Tjejvasan 2008 var senast jag tävlade mot mig själv. Jag längtar! Nu blir det förberedande träning inomhus, men jag ser fram emot vårens första löprunda!

Har ni någon favorit?

Dagens frukost

Bästa starten på morgonen: Kesella med funlight jordgubb, lite krossade linfrön i det och ett ägg. Smaskens! Dels får jag i mig mycket proteiner vilket jag mår bra av på morgonen, dels så blir jag lagom mätt. Jag är så duktig så! Ja, man får klappa sig själv lite på axeln ibland. Särskilt när man är på väg att ta sig ur en rejäl svacka!


Playboy fascinerar

Tv 4 22.40

"Victoria Silvstedt har gått från att ha varit Playboy-modell till tv-stjärna i Frankrike och lever numera ett glamoröst liv. Men hon längtar fortfarande efter sin familjs godkännande och frågan är om hon kommer få det av sin mamma när kommer på besök. Därefter beger sig Victoria till Cannes där hon ska gå på en av årets största kändisfester".

Jag erkänner, jag är sjukt nyfiken. Det här är som när jag och min f.d roomie satt i Uppsala och stirrade som förhäxade på Girls of the playboy mansion. Pinsamt är namnet... Men lite roligt!

Tänker ni titta?

Outfit ala budget



Outfit ala budget från
Lindex!

Träning och mål

Jäklar! Jag blev riktigt taggad igår när Bea undrade om jag inte var sugen på att springa Lidingö tjejlopp igen. Of course! Vi hade ju skitroligt sist. Problemet är bara att min kondition absolut inte är vad den var då. Jag tänker inte lura mig själv, Lidingö tjejlopp är konditionskrävande. Men det går ju faktiskt att fixa. Egentligen är mitt mål Tjejvasan 2010, men ett delmål på vägen är skitbra. Kosten har jag tagit tag i, eller jag försöker komma in på gamla banor. Men träningsrutinerna fattas fortfarande... Jag vet att det kommer att komma. Jag måste bara hitta tillbaka till något som passar in i mitt nya liv.

Den numera berömda...


Den numera berömda
dela-säng-mannen...

Finaste jag vet... dyraste i världen...

Jag och min klocka

Jag är absolut inte den tjejen som har lådorna fulla med smycken. Jag har oftast stora silverringar i öronen. Pärlörhängen går också hem hos mig. Jag har smycken från Efva Attling som jag älskar. Och jag är svag för delar av Disney Coutures collection. Men det enda jag alltid, alltid har på mig är min klocka. En present från mina föräldrar när jag fick ut min fil. mag.  Klockan är mitt smycke helt enkelt.

Vad använder ni helst för smycken?

First kiss

Första kyssen med prinsen. Måste den vara sådär rosafluffigt romantisk och wunderbar? I think not. Galen kväll. Fnissigt full. Kebabställe. Snus. Ölsmak. Och svettiga efter en helkväll på dansgolvet. Oddsen var väl sådär. Men jag blir fortfarande fnissig när jag tänker på det. Och numera är jag grym på att hångla trots att han har snus inne. Man lär sig... Efter en sisådär 5-6 år.

Baddräkt

Jäklar vilken cool baddräkt. Men jäklar vilken ful solbränna jag skulle få. 399:- hos La Redoute. Den här med ett par enkla shorts skulle kunna bli riktigt glassigt på beachen i sommar. Glöm inte ett par riktigt coola solbrillor till. Jag föredrar nog dock en riktigt snygg bikini. Jämnare solbränna och sitter bättre på plats under en viktig beachvolleymatch. Vad säger ni?

Bikini eller baddräkt?

Måste-ha-grej

Passport holder från ORDNING&REDA.

Den svarta är fördmodligen mer jag, men den röda är ju cool som sjutton! Jag vet att det är helt onödigt, men jag gillar den där vardagsglamouren. Och på en skala, hur snyggt är ett pass? För att inte tala om hur snygga passfoton är. Hujedamig! Två uppspärrade ögon och en gapande mun. Bara det är en anledning till att aldrig bli rik och beröm. Mitt passfoto i Se&hör? Njaaaaeeee tack.

29/5-13/6 Mallorca

Resan är bokad och klar! Två veckor i solen (om det blir regn kommer jag aldrig att erkänna det). Ska bli så jäkla guttans. Dessutom är Cala Bona ett av mina absoluta favoritställen. Jag planerar att ligga i solstolen större delen av dagen... Och klämma in lite gymträning på morgonen. Lite shopping i Palma ska nog hinnas med. Och tennis...


Rare fashion


Jag har precis upptäckt Rare Fashion. Märket med coola klänningar.
Spana in dem hos
Nelly!

Söta vänner!

Åh mina fantastiska vänner! Igår fick jag en cake eyeliner och en pensel till från Make up-store av Marina, Fia och Sabine i present. Jag har tjajat om det hur länge som helst. Fia hade dessutom köpt likadana halsband till alla för att vi är så fantastiska. Söta flicka! Dessutom köpte hon dem i två olika varianter så att de alltid ska matcha det vi har på oss. Hon tänker då på allt! Natten ägnades åt singstar och nej, jag vill inte prata om resultatet. Hmmmm.... Okej, jag var sämst. Men det är ju så jäkla roligt!

Det där med att dela säng...


Sanningen om mitt liv...


1. Det där händer i princip aldrig. Möjligen om klockan är runt 12 på dagen och jag försöker få liv i "han den dära". Jag är inte helt överförtjust i någon slags omvänd skedposition, jag vill ha trygghetskänslan. Och här... poff... försvinner den.

2. Ahhhh! Om jag har varit riktigt, riktigt snäll får jag faktiskt somna så... Annars är det här morgonmys på hög nivå.

3. Jepp! Det här händer. Den här fulingen gör jag nog rätt ofta. Tillräckligt nära, men tillräckligt långt borta för att han inte ska vakna och bli en suris.

4. Jepp igen! Det här händer okså ofta! Jag håller mig nästan på min sida, men får lite närhet. Fantastiskt!

5. Såhär skulle det se ut om han fick bestämma, men det får han inte.

6. Njaaa... Det här är nog mer "jag vet minsann att du är vaken". Det är större risk att han rullar på mig. Men vad fan, det är ju närhet det med... Man får inte vara kinkig!

Inspiration

Egentligen borde inte spinning passa mig. Hur mycket jag än kämpar kommer jag ingenstans. Men märkligt nog älskar jag det! Nu såg jag dessutom att de har börjat köra med zone-pass på gymet jag har kikat på. Perfekt! Gissa vem som är sugen på att byta träningsställe? Gympriset är ju egentligen en investering i mig själv. Några färre uteluncher, några färre onödiga köp av tidskrifter och några... Ja, ni fattar! 2009 ska bli världens bästa egoår. 2008 var kaotiskt på jobbfronten. Nu har jag landat och kan fokusera på MIG. Nu vill jag ha nya numret av Fitness Magazine!

Skinnyjeans


Wow! Om du råkar ha några kronor över och passar förbannat bra i skinnyjeans, köp
de här! De passar inte alls mig, men jag är grymt avis på alla som kan ha dem. Suck... Livet ÄR orättvist. Själv fortsätter jag jakten på de perfekta jeansen. För mig! Just nu står faktiskt ett par Levis twisted högt upp på min lista. Jag vill vara den där tuffa skidåkarbruden med baggyjeans och luvtröja. Åtminstone ibland! Vad gillar ni för jeans?


Let's salsa!

Ikväll är det vila som gäller. Jag har lovat att hoppa in och jobba lite extra i morgon, invigning av en ny fotoutställning (läs: hålla ett kort välkomsttal, mingla och vara  proffstrevlig... inte dumt). Med andra ord ska jag slänga mig ner på soffan ikväll och kika på Let's dance. Jag blir lika imponerad varje gång. Själv är jag jäkligt sugen på att lära mig dansa salsa. Jag blev helt såld efter ett besök på Cuba café nere i Malmö. Och vem gillar inte en kille som kan dansa? Nåja... Hur som helst så håller jag tummarna lite extra för fröken Bagge. Har ni någon favorit?


Jeff Dunham

Ingen har väl missat att Jeff Dunham kommer till sverige i april? Först vad jag lite skeptisk. Hur mycket mer kan man få ut av att se honom live? Men vad sjutton, som Dado sa: Det är kul att göra saker. Jag har dessutom lånat en av mina manliga goda vänner som "dejt" för kvällen. Nu fattas bara biljetterna! Jag tror att det kommer att bli en kalasrolig kväll om vi får tag på dem. Ett flummigt gäng, vad mer kan man begära en onsdagkväll? Jag gillar ju när det händer saker, men på vintern blir jag lite segare och lite slöare. Det känns liksom inte lika kul att ta sig ut igen när det är becksvart och 10 minus ute.

Hervé Léger och co.

Det finns några måste-ha-klänningar som jag vill ha i min samling.

1. Betsey Johnson 
2. Hervé Léger
3. Dolce & Gabbana

Jag vet. Det är svindyrt. Jag vet. Jag kommer att få spara. Men herregud så lyxigt. Och sen får man varken gå upp eller ner i vikt för resten av livet.Ett hett tips till alla shoppinggalna singeltjejer: Se till så att eran blivande ha förståelse för att det gäller att se som bra ut som möjligt...
mrsh.se är den enda återförsäljaren av Hervé Léger i Sverige. Enjoy!

Gymkort

Förbannat! Jag gillar inte alls mitt "nya" gym. Det är litet, trångt, mörkt och dystert. Inspirerande va? Jag såg att BalanZe har ett erbjudande, men jag vet också att deras månadskostnad är relativt hög (för en liten stad). Jag måste verkligen bestämma mig snart. 1000:- får jag från jobbet... Och det börjar dra ihop sig. Efter dagens lunchpromenad känns kroppen pigg igen. Och jag vill träna. Jag hatar den här krypande känslan i kroppen... Det bästa som finns är när man hittar ett gym som känns "hemma".

Vad betalar ni i månaden för era gymkort?
Har ni någon smärtgräns?


Snyggast i skidbacken

Fleecefodrat pannband i bomull och elastan. Hög modell för att kunna justeras i önskad höjd. I love! Problemet är bara att den snygga rosa färgen kommer att skära sig med min röda jacka. Skitockså! Jag har ett snyggt från Peak i rött och vitt, men det är inte fodrat och lämpar sig endast för vårens skidåkning. Jag ska nog minsann ge mig ut på jakt, eller vänta tills jag kommer upp till Sälen nästa gång!

Proteinjakt

Wiho! Jag har rört på mig för första gången på flera dagar. Det blev bara en lunchpromenad, men det är ett steg i rätt riktigt. Målet med maten är att få i mig mer protein. Jag fick tips av Ingela att Lidl säljer Kvarg som är detsamma som Kesella, menbilligare. Är det någon som har testat? Idag ser min planerade fördelning av mat ut såhär:

Protein 26%

Fett 43%

Kolhydrater 31%



Renée Voltaire

Underbara Linda skickade en inbjudan till mig igår. Vernissage på Remade. Typiskt nog jobbar jag med en invigning av en fotoutställning den dagen. Däremot kom vi fram till att vi borde gå ihop och beställa hem lite  saker från Renée Voltaire, inte dumt med galna vänner!


Pappaaa

Sol. bad, gym och spa. Se där! Det är allt jag behöver för en lyckad semester! Det är några år sedan jag var i Cala Bona, men det är fortfarande en klar favorit. Jag är riktigt svag för Mallorca, en lägenhet där nere vore lyxigt. Kanske i mitt nästa liv... Är det nu jag ska lägga huvudet på sned och säga "pappaaaa"? Pappsen fyller 55. Och jag kan alltid roa mig med nåt annat när han och mamma spelar golf!

Leka doktor?

El doctor. Eller nåt. Igår ringde jag ett smått kraxande tyck-synd-om-mig-samtal till Per. Han tyckte inte ett dugg synd om mig. Däremot utnämnde han sig snabbt till doktor och ställde en diagnos. Den gick i princip ut på: "Du är frisk på torsdag tidigast. Sov länge, ät frukost, titta på tv, sov lite till, spela Guitar Hero..." Inte dumt med en egen doktor. Även om jag trotsade Dr Norrbys fantastiska råd och gick till jobbet i stället. Men det är ju fantastiskt att man kan leka doktor som vuxen...  

Ettusenen missade samtal

Ettusenen missade samtal. Första gångerna svarade jag inte för att jag inte kände igen numret. Sen när jag tröttnade var det en galen dansk som pratade snabbt som sjutton. Jag försökte få honom att prata engelska men det visade sig vara omöjligt. Jag brukar vara rätt haj på danska, men i hans tempo var jag tvärkörd. Till slut tröck jag av och ignorerade telefonen. Då pratade han in på mitt mobilsvar om en träskulptur som jag skulle hämta. Stopp och belägg. Inte ens när jag är riktigt full funderar jag på att investera i träskulpturer. Jag letade reda på företaget och skickade iväg ett mail om att han hade fel nummer. Då ringde snubben igen! Försökte förklara att nej, jag har inte köpt någon träskulptur... Men leta gärna på eniro.se eller hitta.se efter den rätta ägaren. Puh! Håll tummarna för att han inte ringer igen!


Jag är på G!

Jag försöker som sagt strukturera upp mitt liv lite. Såhär såg till exempel mitt intag ut av mat igår. Min önskan är att hamna på lite färre kolhydrater och få i mig mer protein. Ingen jäkla GI, för då orkar jag inte prestera någonting när jag tränar. Men som sagt, jag måste minska lite på kolhydraterna. För tillfälligt är jag krasslig, så träning är icke att tänka på, men det kommer!

Protein 20%

Fett 28%

Kolhydrater 52%


Fiberlakrits

Renée Voltaire borde få nobelpriset. Om ni inte vet vad ni ska ge mig i present ska jag ge er ett hett tips här och nu: Fiberlakrits.

Innehåll: Sirap, melass, vetemjöl, havrekli, naturligt lakritsextrakt, medicinskt kol (för färg), salt, anisolja


Näring per 100g: Energi 1359 kJ/322,6kcal, protein 5,0g, fett 1,1g, kolhyd 72,0g, varav kostfiber 5,8g

Det är helt enkelt löjligt gott! Jag behöver aldrig mer äta vanligt smågodis. Ge mig de här och jag är mer än nöjd! Tyvärr kostar en påse på 160 g ca 35 :-. Men vet ni? Det är värt pengarna!


Twilightfebern fortsätter

The Twilight Saga: The official guide.

Twilight

På bevakning... Jag måste verkligen ta tag i mitt sovrumsprojekt. Jag vill ha min Twilightsamling synlig! Efter investeringen av en ny säng är det bara att börja spara nya pengar till golv och tapeter. Jag borde faktiskt räkna på hur mycket det där kalaset kommer att kosta mig... Min plan är ungefär: Så snyggt som möjligt och så billigt som möjligt!

Gojibär med choklad

Det här måste vara världens dyraste lördagsgodis. 122:- för 280 g. Oh well... Jag är riktigt sugen på att testa. Gojibären är rika på antioxidanter, nyttiga fetter, vitaminer och mineraler. Chokladen kan självklart diskuteras, men det är hur som helst betydligt nyttigare än mjölkchoklad. Socker gör mig trött. Det är så enkelt. Och just nu är jag fast i den där förbannade sockerfällan. Är det någon som har testat de här?


Sick and tired

Jag är less på mig själv idag. Sick and tired. Jag behöver en make over. Snabbt som fan. Nu sitter jag här i sunkiga pyjamasbyxor, svullen hals och tungt huvud. Men jag vägrar tro att det bara beror på det. Ett frisörbesök. Tjusiga naglar. Grymma träningspass som får mig sådär galet lycklig. Långa promenader. Nyttig och balanserad kost. Fnissiga tjejkvällar. Nattligt mys med akademikern. Jag ska från och med i morgon strukturera upp mitt förbannade liv.


Gör vad du vill!

Jag har fortfarande inte löst mina hårproblem. Riktigt illa med tanke på att de startade någon gång i oktober. Mitt hår blir så jäkla "mörkt" och tråkigt på vintern. På sommaren däremot får det en fantastiskt fin blond färg (ursäkta min tillfälliga hybris). Och nu är det vintertrist som fasen. Jag känner för att ringa första bästa frisör och skrika "gör vad du vill". Men hoppsan. Jag vill ju ha kvar längden, men få bort de slitna topparna. Färgen däremot kan absolut diskuteras... Jag kan absolut tänka mig att göra ett försök till. Sist jag färgade håret mörkare försvann färgen efter två veckor. Sjukt meningslöst med andra ord!

Hur skulle ni förlara den här färgen för en frisör?

Manligt häng!

Oh my! Vid nio igår kväll ramlade Rickard, Jeppe, Pata och André in genom dörren med ölen i högsta hugg. Sen släpades både Singstar och Guitar Hero fram. Vilken kväll! Trots att jag kände mig småkrasslig piggnade jag till rätt snabbt när mina galna manliga vänner drog igång. Faktum är att jag fick bädda ner en av herrarna på soffan och väcka honom med en kanna vatten i morse...

Solpuderjakt

Jag är skrämmande blek. Jag känner mig som ett litet spöke som irrar omkring. Är det någon som sitter inne på ett hett solpudertips? Jag är riktigt kass på det här med make-up. Jag anväder alltid samma saker, allt som jag vet fungerar. Så lite hjälp skulle vara kalas!

H&M 59.50:-

Ny favorit!

Jäklar! Jag hatar att ändra mig, men jag har en ny favorit i Let's dance. Jag tycker att Laila Bagge var helt grymt cool igår. Jodå, jag står fast vid att jag tycker Blondinbella är cool... Men jag hoppas nog att Bagge tar hem tävlingen! Go! Go! Go! Det här är fan träningspepp på hög nivå!


Kärleksballad på G

Jag och min stora trut! What have I done? Jag tror att jag just lovade Per en kärleksballad. Hmmm... Egentligen började det med att jag kaxigt sa att jag skulle öva Singstar hela kvällen (efter att jag avslöjat att jag kanske inte är så bra på Guitar hero i alla fall). Nu råkar han ju vara fullt medveten om att jag är tondöv och bad mig spela in skönsången... Och då var det liksom försent att dra mig ur! Kom igen! Snabba tips! Jag behöver en perfekt sångröst NU. Helst igår! Eftersom att jag i gengäld har blivit lovad en pianokonsert i Pretty woman-stil vill jag absolut inte dra mig ur...

Blondinbella rockar!

Min plan inför kvällen sträcker sig till Let's Dance. Vilken äventyrerska jag är! Jag har redan bestämt mig för att jag ska heja på Blondinbella. Sådeså! Jag står fast vid att hon är cool. Herregud, tjejen har byggt upp ett helt imperium kring ett fjortisnamn! Jag inser att jag kommer att få en hel del reaktioner på det här. Men jag står för vad jag tycker. Jag säger inte att jag diggar allt hon gör, men tjejen är driftig som fan. Imponerande! Dessutom tror jag att hon kommer att ha killing outfits. Jag ser fram emot det här!

Vem hejar du på?

Älskade rea



Rea hos Style by stars.
Jag kan tänka mig en och annan klänning till samlingen!

Tidskriftsnörden talar

Igår klickade jag hem en ny prenumeration på Topphälsa. Lite inspiration i vintermörkret helt enkelt. Och fyra nummer för 59:- känns helt okej. Det här numret ska jag dock köpa med mig på vägen hem från jobbet eftersom att nummer tre kommer att landa i min brevlåda. Min plan är nämligen att krypa upp i soffan när jag kommer hem... Efter en härlig promenad i vinterkylan! By the way så är jag en tidskriftsnörd. Fitness magazine landar även den i min brevlåda och tidningen Chic. Och självklart skulle jag vilja ha Elle... Men jag tänker att jag nog borde ha en gräns!


Manlig och kvinnlig kommunikation

Hur man bestämmer lunchställe via e-post med en manlig kollega:

Jag:

När?

Ismo:


När?

Vada när?

Näring heter det väl ändå!

Jag:

Näring hit och näring dit.


11.50. Prick!

Ismo:


Snusk!

Vet du vad prick betyder?

Jag:

Nej? Prick... Dick... Pick... Tell me!?

Bla bla bla.... Undrar om vi någonsin kommer iväg?


Gröthatet

Jag har en teori som säger att havregryn ska användas till att baka chokladbollar. Den bistra anledningen är att jag hatar gröt. Jag försöker verkligen lära mig att tycka om det. Mumsfilibabba. På med massa blåbär. Hepp! Problemet är att jag äter upp alla blåbär med pyttelite gröt och sen slänger jag resten. Kanske är läge att byta ut frukosten? Vad som helst utom mackor... Och nej! Jag tänker ställa mig och steka en jävla omelett. Det får nog bli fil... Andra tips?

Engelbert


Den här i vitguld tack! Men för
17 200:- vet i fan...

Som jag om jag ens övervägde det...


Älska mig

"Är det inte underbart när till och med ett mail med innehållet "skit på dig" får mig att bara älska dig mer!"

Vad krävs det för att bli hatad här egentligen?

Guitar Hero

Jag måste erkänna att det känns lite skönt att bli kastad tillbaka in i kulturvärlden igen. Utställningar, böcker och skitroliga framtidsplaner. Men jag funderar på hur jag ska lyckas övertyga chefen om en timmes betald speltid i veckan. Det borde väl vara lika viktigt som böckerna. Väl? Jag ansvarar ju trots allt för inköpen av tv-spel. Idag blir det Guitar hero. I morgon? Vem vet...

Jag vill ha allt.

Det är nu jag har kommit till det stadiet när jag känner för att stampa i golvet och skrika "jag vill, jag vill, jag vill". Hjälp! Har jag förvandlats till en bortskämd snorunge ala Gossip Girl? Eller ligger det i människans natur att alltid sträva efter mer? Problemet ligger nog snarare i att jag har sett vad jag kan få. Och just nu är allt det där omöjligt... Men det skiter jag i, för jag vill ha det i alla fall. Det är nu jag ska ta ett djupt andetag och fokusera på det som är fantastiskt. Alla tvivel är som bortblåsta. Tjolahopp. Jag är helt säker nu. Och den känslan är alldeles, alldeles underbar!


Nyårslöften

Jag har en miljon nyårslöften i år som kort kan sammanfattas med: Bli snällare mot mig själv. Prioritera träningen. Inte stressa upp mig över småsaker. Tillåta mig själv att vara ledsen. Sluta leta efter fel. Säga nej lite oftare. Våga se honom i ögonen och säga "jag tycker om dig mest i hela världen", även när det är jobbigt. Rensa lite bland alla negativa tankar. Jepp. Det finns fler. Som att dricka mer champagne. Leva lite mer för de små stunderna...

Mitt sociala umgänge står på spel!

Nu vet jag vad jag ska göra hela dagen! Jag ska spärra in mig själv och spela Fifa09. Jag blev helt såld på tv-spel under min julledighet så jag råkade (hoppsan) investera i ett. Så kan det gå! Jag vet inte om det kan klassas som en bra investering eftersom att jag förmodligen kommer att förlora halva mitt sociala umgänge, men nu jävlar...

Kjolfavoriter


Två kjolfavoriter från
Glitzy

Väckarklockan från helvetet

Va? Vaa? Vaaa? Vad fan... Jag kände igen det där ljudet, men vad fan var det? Va? Vem hade ställt min väckarklocka? Pang! Klarvaken. JAG hade ställt min väckarklocka. Så förbannat irriterande. Jag ville ha samma väckning som igår. Icke... Inget myspys här inte. Bara att slänga benen över sängkanten. Förbannat också. Och nu sitter jag på kontoret, inte så dumt ändå...

Hård konkurrens!

Vad fan... Jag vet inte om jag kan ta det här. Jag har fått stenhård konkurrens av lilla Moa. Jag blev tamejfan nästan utbytt igår. Det är ju en jäkla tur att jag också är galet svag för den där ungen! Marina och Rickard bjöd på middag igår, vi blev ett flummigt gäng på en sisådär femton personer. Och jodå, sent blev det också. Jag tror att kvällen slutade med att jag blev vägrad en ponny, men lovad en hund. Inte illa. Det gäller att sikta riktigt högt från början, sen jobbar man sig ner till det man egentligen vill ha helst!

2009-löften

Jag har ett litet hopp om att under 2009 få lite bättre koll på alla kaosartade känslor. Det är inte det att jag är osäker på vad jag egentligen känner, det är mer det att jag känner så mycket på samma gång. Lösning: Skriva, skriva och skriva. Dagboken har åkt fram igen. Jag önskar mig fina anteckningsblock från ORDNING&REDA. Klippa, klistra och anteckna. Eftersom att jag är ganska usel på att prata om känslor är det här skitbra! Och jodå, jag ska bli bättre på att prata också... 2009 ska bli mitt år.

Godnattsagor

Först trillade jag nästan av stolen när pappa föreslog ett besök på Mio när jag var ute hos mina kära föräldrar. Sen gapade jag av förvåning när han gick med på att köra min nya fantastisk säng till Strängnäs. Vilken dag! Jag ska hoppa i sängen hela kvällen minsann! Jag är åh så nöjd dessutom. Jag ser helt enkelt fram emot många fantastiska godnattsagor framöver...


Nyårsdejten!



Det absolut bästa med Per är att jag alltid kan garva. Även om jag är sjukt irriterad och trött på honom vänder det alltid på tre sekunder. Och oftast är jag lika imponerad över att han orkar med mig som jag är över att jag orkar med honom. Snacka om jämställdhet! Hur som helst: Jag hade världens bästa nyårsdejt!

Nyårsnatten

Trots stresspaniken några timmar innan gästerna kom lyckades vi faktiskt hålla ihop hela nyårsmiddagen. Jag är lite imponerad av att vi inte slog ihjäl varandra. Wowowooow! Mycket lyckad kväll med fantastiska människor och inte en endaste skandal får väl summera kvällen. Däremot är jag lite bekymrad över min bula i pannan, hur lyckades jag med den?! 1: Jag försvarade mig när Per försökte kväva mig med en kudde. 2: Jag skallade Don Richardo när han attackerade med en verbal fight. 3: Jag hade för höga klackar och ramlade i stentrappan. Tyvärr känns det inte som några tänkbara alternativ så jag får klura vidare...